Konya'da ekipler sahaya indi: Denetimler artırıldı!

Konya'da zabıta ekipleri, yeni yılda fiyat denetimi için sahaya indi.


Konya’nın Karatay Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, ilçe genelinde yeni yıl için denetimlerde bulundu. İlçe genelinde bulunan dükkanlarda yapılan denetimler kapsamında fiyatlar kontrol edilip, yeni uygulama hakkında bilgilendirme yapıldı. 

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Ticaret Bakanlığı’nın Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde değişiklik olduğu bildirilmişti. Konu hakkında işletme ve dükkân sahiplerini bilgilendirmek için sahaya inen Karatay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fiyat kon kontrolünde bulunarak vatandaşları bilgilendirdi. 

Konya'da ekipler sahaya indi: Denetimler artırıldı!


“YENİ DÜZENLEMEYE UYMAYAN İŞLETMELERE GEREKLİ UYARILAR YAPILDI”


Karatay Belediyesi Başkanı Hasan Kılca; yeni uygulama ile birlikte haksız rekabetin önüne geçileceğini ve vatandaşların tükettikleri ürünün fiyatını bileceğini aktardı. Hasan Kılca; “Ticaret Bakanlığı’nın Fiyat Etiketi Yönetmenliği 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girdi. Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz işletmeler, restoran ve kafe gibi yeme içme hizmeti sunulan iş yerlerine, tarife ve fiyat listelerinin işletmenin girişine, kapı önüne, masaların üzerine tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulması zorunluluğu getiren yönetmelik değişikliğine ilişkin bilgi verdiler.

Konya'da ekipler sahaya indi: Denetimler artırıldı!

Yeni uygulama ile vatandaşlarımızın etiket ve tarifeleri görerek, bilerek, karşılaştırarak, bilinçli alışveriş yapmaları sağlanacak. Yeni düzenlemeye uymayan işletmelere gerekli uyarılar yapıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte keyfi fiyat artışları yapılarak tüketicilerin mağdur edilmesinin de önüne geçilmiş olacak. Bu noktada zabıta müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, görevlerini titizlikle ve disiplin içerisinde yerine getiriyorlar. Karatay Belediyesi olarak hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğu için her türlü çalışma ile tedbirleri almaya devam devam edeceğiz” dedi.
 

Bakmadan Geçme