• Haberler
  • Konya
  • Konya'da 'Geleneksel Jeoloji Gecesi ve Emek Ödülleri' töreni gerçekleşti: Başkan Arslan'dan  Jeoloji Mühendisliği'nin önemine vurgu!

Konya'da 'Geleneksel Jeoloji Gecesi ve Emek Ödülleri' töreni gerçekleşti: Başkan Arslan'dan  Jeoloji Mühendisliği'nin önemine vurgu!

Konya'da geleneksel olarak düzenlenen 'Geleneksel Jeoloji Gecesi ve Emek Ödülleri' töreni gerçekleştirildi. Düzenlenen törende açıklama yapan Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan 'Jeoloji birçok mühendislik dalının temel taşıdır' dedi. 


Her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Geleneksel Jeoloji Gecesi ve Emek Ödülleri” töreni bu yılda coşkuyla yapıldı. Törende söz alan Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan, Jeoloji Mühendisliği’nin önemine değindi.

 Jeoloji Mühendisliği’ni usta, çırak ilişkisine benzettiğini dille getiren Başkan Arslan, “Jeoloji birçok mühendislik dalının temel taşıdır.

Soframızdaki tuzdan, oturduğumuz eve kadar, geçtiğimiz tünellerden takı olarak taktığımız mücevherlere kadar, içtiğimiz sudan kullandığımız araca kadar her şeyin içindedir Jeoloji Mühendisliği. 

Yer Biliminin bir standardı, bir kalıbı, bir çerçevesi yoktur. Her formasyonun kendi içinde farklı bir hikayesi vardır.

Bilinmeyeni bilmek, görülmeyeni görmek bilgi birikimi ve tecrübe sayesinde doğru yorumlamaktır Jeoloji Mühendisliği.


 İşte bu yüzden Usta Çırak ilişkisinin en çok ihtiyaç duyulduğu mühendislik dalıdır Jeoloji. Özel sektör ya da Kamu hiç fark etmez ustaların yeni meslektaşlarına tecrübelerini aktardığı üniversite eğitiminin üzerine tecrübe katarak kendini yetiştirdiği bir meslektir jeoloji mühendisliği. 


Kendimi bu meslekte hala bir kalfa olarak görüyor Ustalık nişanesi olarak da birazdan aramızda bulunan kıymetli meslektaşlarımıza vereceğimiz 25. Yıl 30. Yıl ve 40. Yıl ödülleri olarak görüyorum. 


Hatırı sayılır bir tecrübe kazanmış ve ustalaşmış meslektaşlarımı şimdiden çok tebrik ediyor bundan sonraki mesleki yaşantılarında da mesleğimize ve meslektaşlarımıza katkı vermeye devam etmelerini temenni ediyorum” diye konuştu. 

Konya'da 'Geleneksel Jeoloji Gecesi ve Emek Ödülleri' töreni gerçekleşti: Başkan Arslan'dan  Jeoloji Mühendisliği'nin önemine vurgu!
“BU KIŞI DA KURAK GEÇİRDİK, BEDELİNİ ACIMASIZCA KULLANARAK ÖDEYECEĞİZ!”

Konuşmasında tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan yeraltı sularına da değinen Arslan, 
“Afetlerin temelinde de jeoloji vardır. Ülke olarak Afete dirençli Şehirler kurmak istiyorsak Jeolojiyi bu işin merkezine yerleştirmemiz gerekir.

Son yıllarda yaşadığımız afetlere baktığımızda: İklim değişikliği ve Küresel Isınmadan kaynaklı yaşanan Su taşkını, Sel afeti topografya yapısının düzgün okunamamasından kaynaklı afetler,
Geçen yıl yaşadığımız, hepimizi derinden yaralayan, Ülkemizi yasa boğan Asrın Felaketi dediğimiz Maraş-Elbistan depremi,

Zemin Parametrelerinin dikkatli okunamamasından kaynaklı oluşan büyük ve yıkıcı etki alanı, yine İklim değişikliği ve Küresel Isınmadan kaynaklı yaşanan,

İç Anadolu başta olmak üzere Kendi coğrafyamızda Konya Kapalı Havzasında son yıllarda baş gösteren ve ileriki yıllarda bu bölgenin önemli afet problemlerinden birisi olma potansiyeline sahip olan Yüzeyde oluşan yarıklar ve Obruklar, Obruklar demişken Konya Kapalı Havzasının bir diğer büyük kronik sorunu olan Yeraltı sularının aşırı ve Kontrolsüz kullanımı. Bu kışı da kurak geçirdik. Ve bunun bedelini ne yazık ki geçmiş senelerde de olduğu gibi Yer altı suyunun daha da acımasızca kullanılmasıyla ödeyeceğiz.” ifadelerinde bulundu. 

Konya'da 'Geleneksel Jeoloji Gecesi ve Emek Ödülleri' töreni gerçekleşti: Başkan Arslan'dan  Jeoloji Mühendisliği'nin önemine vurgu!
OSOS YASASININ BİRAN EVVEL YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ GEREKİR!

OSOS yasasının biran evvel yürürlüğe girmesi gerektiğini hatırlatan Şükrü Arslan,  “Konya Kapalı Havzası büyük bir çöl olma yolunda son sürat gidiyor.

Çok geç olmadan! Yeraltı suyumuz bitmeden! 2012 yılında yasalaşan ama yürürlüğe girmeyen OSOS yasasının biran evvel yürürlüğe girmesi ve kayıt dışı kuyuların kayıt altına alınarak aşırılıktan uzak kontrollü su tüketimine geçilmesi gerekiyor.

Daha sayacağımız birçok afet türü kaya düşmesi gibi, heyelan gibi afetleri yönetmek istiyorsak Başarılı olmak istiyorsak merkezine Jeoloji’yi koymalıyız.


Sevgili Meslektaşlarım, tabi ki bizlere de büyük sorumluluklar düşüyor. Afete dirençli Şehirler noktasında icracı, analizci veya denetçi nerde olursak olalım bulunduğumuz konumda yapacağımız mesleki faaliyetlerin ağırlığının bilincinde, güvenli yaşam alanları oluşturmada tereddütsüz, amasız, lakinsiz güvenilir çalışmalar yürütmeliyiz” şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı. 

Düzenlenen geceye çok sayıda jeoloji mühendisi katıldı. Program ödül töreni ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.
 

Bakmadan Geçme