Konya'da HÜDA Par'dan Okkan Suikastine Red

HÜDA Par'ın Cumhur İttifakına katılması ile birlikte 2001 yılında Diyarbakır'da suikast sonucu şehit olan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru hakkında Konya HÜDA Par İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan açıklamalarda bulundu. Tan, 'HÜDA PAR 2012 yılından itibaren siyaset yapan bir parti. Gaffar Okkan cinayeti ise 2012 yılından önce meydana gelmiş bir olay.' dedi.

Konya'da HÜDA Par'dan Okkan Suikastine Red
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: HÜDA Par’ın 2012 yılından bu yana siyaset yapan bir parti olduğunu vurgulayan HÜDA Par Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan, “HÜDA PAR 2012 yılından itibaren siyaset yapan bir parti. Gaffar Okan cinayeti ise 2012 yılından önce meydana gelmiş bir olay. İçişleri bakanımız da keza aynı şekilde 7 yıldır görev yaptığını ve şimdiye kadar HÜDA PAR’ın hiçbir örgütle bir alakasını tespit edilmediğini söyledi. Ve bizim 2012 yılından itibaren hiçbir şekilde soruşturma açılmamıştır. Bunların hepsi HDP’yi aklamak için bizim üzerimizde yapılan bir çalışmadır ve Allah’ın izniyle bunların hiçbiri tutmayacak.” şeklinde konuştu.

 “ANAYASADAKİ DIŞLAYICI DİLİN TERK EDİLMESİ LAZIM”
Anayasadaki dışlayıcı dili terk edilmesi gerektiğini söyleyen İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan, “Bayrağımızın üzerinde ki hilal İslam’ı, al rengi ise şehitlerimizin kanını temsil etmektedir. Bu yüzden bizim ülkeyi bölmek gibi bir amacımız yok. Tam tersine ülkenin birlik ve beraberliğini istiyoruz. Ama söyle bir şey var ki anayasada bir kısım insanları dışlayıcı olan dilin terk edilmesi lazım. Yani diyelim ki bu ülkede 15 milyona yakın Kürt yaşıyor dolayısıyla bu Kürtleri dışlayacak bir dil kullanıldığı zaman bu dışlama dili dış mihrakların etkisine bırakır. Dolaysıyla kendi insanlarımızın dış mihraklar tarafından provoke edecek eylem ve söylemlerinden kaçınmamız lazım. Yoksa başka olaylar amaçlar olsun diye söylemiyoruz. Biz bu ülkenin birlik ve beraberliğini istiyoruz bunun için çalışıp çabalıyoruz. Katiyen bunun dışında bir amacımız yoktur.” ifadelerine yer verdi. 

“KONYA’DA Kİ SEÇİM ÇALIŞMALARINA 6 AY ÖNCEDEN BAŞLADIK”
Mehmet Zülfi Tan, Konya’nın ilçelerine ve köylerine ziyarette bulunduklarını belirterek, köylerdeki ileri gelen ailelerle buluştuklarını söyledi. 
Hazırlıklara 6 ay önceden başladıklarını dile getiren Tan, “Sadece seçim zamanı hazırlık yapmadık biz hazırlıklara yaklaşık 6 ay önce başladık çünkü bizim barajı aşma gibi bir sorunumuz var ve vatandaşımız bu konu yüzünden oylarının boşa gideceğini düşünüyorlar bu yüzden burada ciddi bir çalışma yapmamız lazımdı.” sözlerine yer verdi. 

“VATANDAŞIMIZIN YÜZDE 85’İ BİZİ TANIYOR”
Halkın yüzde 85’inin kendilerini tanıdıklarını söyleyen Tan şu şekilde konuştu: “Halkımızdan kimisi bizi tanıdıktan sonra karşımızda yer aldı kimisi ise yanımızda yer aldı. Ama şöyle bir durum var ki daha önceki yapılan çalışmalarda vatandaşımızın yüzde 15’i tanırken şimdi ise yüzde 85’i tanımaktadır.”
 

KONYA HABER - HAKİMİYET

BEYZA DEMİREL'İN ÖZEL HABERİ 

Bakmadan Geçme