Konya'da Karatay Kent Konseyi 'Gençlik Meclisi Yaz Okulu' tamamlandı

Konya'da Karatay İlçe Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen 'Yaz Okulu 2023 Dönemi', gerçekleştirilen kapanış programıyla sona erdi.

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından hayata geçirilen “Kent Konseyi Yaz Okulu 2023” sona erdi. Projenin kapanış programı da, Mevlana Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Program, Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin Yaz Okulu faaliyetlerinin yer aldığı tanıtım videosunun gösterimiyle başladı. Daha sonra eğitimlere katılan öğrencilerin hazırladığı çeşitli piyesler, tiyatro gösterileri, şiir okunması ile birçok etkinlik yapıldı.

“Alimlerin yoğurduğu medeniyetin iklimindesiniz”

Kapanış programında konuşan ve Karatay Belediyesi’nin nesillerin eğitimine, öğrenimine ve gelişimine büyük önem verdiğinin altını çizen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Siz gençler bizim en büyük umudumuz, geleceğimiz ve en kıymetli mirasımızsınız. Biz size güveniyoruz. Verdiğiniz emeğin, gayretin farkındayız. Sizden bir an olsun ümidimizi kesmedik, kesmeyiz, kesmeyeceğiz. Destanlar yaşanan aziz topraklardasınız, alimlerin yoğurduğu medeniyetin beşiğinde, eşsiz iklimindesiniz. Anadolu topraklarının çocukları her zaman ve her dönemde kendi varlığını, değerlerini, inancını ve birliğini koruyarak bugünlere gelmiştir. Sultan Mehmet Han, İbn-i Sina, Piri Reis, Hezarfen Ahmet Çelebi, Cezeri, Oktay Sinanoğlu, Aziz Sancar, Selçuk Bayraktar ve daha nicesi bu toprakların bu coğrafyanın yetiştirdiği kıymetlerdir. İnanıyorum ki bilimde, ilimde, irfanda, kültürde ve sanatta, sporda ve teknolojide gelinen seviyeye sizler de yeni boyutlar katacak, yepyeni pencereler açacak ve yeni adımlar atacaksınız” dedi.

“Sizler yarınlarımızı dizayn edecek ve emaneti geleceğe ulaştıracak ekip arkadaşlarımızsınız”

En yüksek bütçeli yatırımını gençlere ayırdıklarını ifade eden Başkan Hasan Kılca, “375 milyon liranın üzerinde bir maliyetiyle Karatay Spor Merkezi’mizin temelini 2 hafta önce attık. Temelini attığımız veya açılışını yaptığımız tesislerin büyük çoğunluğu siz gençlere yönelik. Çünkü siz bugünden yarınları dizayn edecek, bugün taşıdığımız emaneti geleceğe ulaştıracak ekip arkadaşlarımızsınız. Yaz okulunu düzenlerken amacımız siz çocuklarımız ve gençlerimizin eğlenceli vakit geçirmenizin yanında, yeni bilgiler öğrenmeniz, yeteneklerinizi keşfetmeniz ve bunu geliştirmeniz ve neticede elde ettiğiniz tüm bu birikimleri geleceğe aktarmanızdı. 3 Temmuz’da başlayan ve 6 hafta süren eğitimleri siz ortaokul ve lise öğrencilerimiz için ayrı ayrı olarak özenle hazırladık. Ortaokul grubumuza 450, lise grubumuza da 450 olmak üzere toplamda 900 öğrencimiz katıldı. Eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle dolu bir yaz tatili geçirmiş oldunuz. Elde ettiğiniz bu tecrübeler, zihninizin en güzel yerinde kendine yer bulacak. Yine burada edindiğiniz arkadaşlıkların da uzun süreli olacağına inanıyorum. Karatay Belediyesi olarak sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu

Program Karatay Belediyesi Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yaz Okulu 2023 Dönemi’nde başarılı olan sınıflar ile öğrencilere çeşitli ödüllerin takdimiyle sona erdi.
 

Bakmadan Geçme