• Haberler
  • Spor
  • Konya'da dostluk maçı 89.dakikada Filistin özgür olana denk ertelendi: 2-2

Konya'da dostluk maçı 89.dakikada Filistin özgür olana denk ertelendi: 2-2

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Türkiye'de bir ilk olarak hayata geçirilen Konyaspor - Filistin Millî Takımı kardeşlik maçında binlerce taraftar stadyumu doldurdu. Tarihi karşılaşmada skorun değil, dostluk ve insanlık duruşunun kazandığı coşkulu bir atmosfer hakim oldu.

Haberin Özeti

  • • Tarihi maçta golleri Konyaspor adına Ömer Çobanoğlu ve Mostafa Mohamed; Filistin Milli Takımı adına ise Mohammed Sandouqa (2) kaydetti. Maç 89.59'da durduruldu.

Sporun dil, din ve sınır tanımayan birleştirici gücü Konya’da tarihi bir ana sahne oluyor. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan anlamlı organizasyonda Konyaspor ile Filistin Millî Takımı, dostluk ve kardeşlik bağıyla yeşil sahada karşı karşıya geliyor.

Sporun birleştirici gücü Konya'da! Kardeşlik maçında ilk düdük çaldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen bu dev buluşma, sadece sportif bir mücadelenin ötesinde, iki halk arasındaki sarsılmaz gönül köprüsünü tüm dünyaya bir kez daha haykırıyor. 

Stadyumu tıklım tıklım dolduran binlerce taraftar, açtıkları pankartlar ve ezber bozan tezahüratlarla tribünleri kırmızı-beyaz ve Filistin renkleriyle donattı.

Sporun birleştirici gücü Konya'da! Kardeşlik maçında ilk düdük çaldı!

İlk düdüğün çalmasıyla birlikte sahada dostluk, tribünlerde ise tek yürek olan coşku rüzgârı esmeye başladı. Skorun değil, insanlığın ve kardeşliğin kazandığı bu tarihi karşılaşmadan tüm detaylar ve flaş gelişmeler haberimizde olacak.

FİLİSTİN MAÇA BAŞLADI, İLK GOLÜ KONYASPOR ATTI

Hakem Mehmet Türkmen'nin başlama düdüğü ile maça Filistin Milli Takımı başladı. 

Maçın henüz 2.dakikasında Dompe'nin ceza alanına pasında Mohamed, Gonçalves'e aktardı, Gonçalves çizgiye indi, dışarıya çıkardı, Ömer Çobanoğlu topu ağlara gönderdi.

10. dakikaya girildiğinde oyun durdu, ışıklar söndü, sahaya katil İsrail'in katlettiği çocukların oynayamadığı oyuncaklar gönderildi. 

“Özgür Filistin” ve “Kahrolsun İsrail” tezahüratları ile  7 Ekim 2023 tarihinden bugüne İsrail tarafından katledilen çocukların isimleri skorborddan yayınlandı. 

7 Ekim 2023'ten bu yana Filistin'de hayatını kaybeden sporcuların sayısı olan 1014'ü temsilen 10.dakika 14.saniyede futbolcular top oynamadı. Duygu dolu dakikaların yaşandığı bu tarihi dakika kalplere nakş etti.

Maçın tekrar başlamasıyla Filistin Milli Takımı soldan etkili geldi, Anas Mohammed Banıowda'nın pasında Mohammed Sandouqa,  kendi taşıdığı topla 11.dakikada ceza alanına girdi ve skorda eşitliği sağladı. 1-1

Konya'da 20.dakika 1-1 eşitlikle, dostça mücadele ile geçildi.

24.dakikada Filistin Milli Takımı kontra atakla hücuma çıktı. Kendi yarı alanından aldığı topla Konyaspor ceza alanına kadar giren Samer Zubayda'nın pasında Sandouqa, takımının ve kendisinin 2.golünü kaydetti.

Bu gole Konyaspor 4 dakika sonra cevap verdi. 28. dakikada Deniz Türüç'ün şık ortasında Mostafa Mohamed kafa vuruşu ile meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Skorda yeniden eşitlik sağlandı.

Karşılaşmanın ilk yarısı bu golle 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı.

2.YARI KONYASPOR DEĞİŞİKLERLE BAŞLADI

Dostluk maçına Tümosan Konyaspor 2.yarı 3 değişiklikle başladı.

İlhan Palut, Bahadır'ın yerine Egemen Aydın, Baniya'nın yerine Da Mata ve Ömer'in yerine de Emir Bars'a görev verirken, Filistin Takımı ilk yarıda 11 i ile 2.yarıya çıktı.

Konya'da 55.dakika 2-2 skoru ile geçildi.

İLHAN PALUT GENÇ OYUNCULARI SAHAYA SÜRDÜ

63.dakikada Konyaspor 6 oyuncu değiştirdi.

Ahmet Oğuz yerini Uğurcan'a, Gonçalves, yerini Tuncay' a,

Deniz Türüç, yerini Ayberk' e, Mohamed yerini Muhammed Arda' ya,

Melih İbrahimoğlu yerini kardeşi Mücahit İbrahimoğlu'na, Dompe ise yerini Alim Barış Bilge'ye bıraktı.

Konya'da dostluk ve kardeşlik maçında 70.dakika 2-2 ile tamamlandı.

Kalan dakikalarda her iki takım çok sayıda oyuncu değiştirdi.

Maç, dakikalar 89.59 u gösterdiğinde dünya ya mesaj olacak önemli bir gerekçe ile ertelendi.

Filistin Milli Takımı ile Tümosan Konyaspor arasındaki dostluk maçı, 89.59 dan itibaren “FİLİSTİN ÖZGÜR OLANA DEK ERTELENMİŞTİR” anonsu yapıldı ve skorbord bu dakika da durduruldu.

Bir maçtan da öte olan bu özel etkinlik alkışlar ve Özgür Filistin sloganları ile sona erdi.

Protokol iki takım oyuncularına da çiçek takdim etti.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!