Konya'da kılık değiştiren kezzaplı saldırgana hapis talebi

Konya'da bir şahıs çarşaf giyerek ayakkabı işletmecisine kezzap atmıştı. Savcılık saldırgana 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Olay, 25 Haziran 2023 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi’nde meydana geldi. Sabah saatlerinde ayakkabı işletmeciliği yapan Selahaddin Ö. (42), dükkanı önünde durduğu anda çarşafla kadın kılığına giren bir şahısın saldırısına maruz kaldı, yüzüne kezzap atıldı.

İşletmeci, çevredeki vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırılırken, saldırgan olay yerinden koşarak uzaklaştı.

Husumetlisine kezzap atmak için kadın kılığına girdiği belirlendi

Olaydan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler güvenlik kamerası ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kamera kayıtlarını inceleyerek toplamda 242 kameradan bin 650 saatlik görüntüyü mercek altına aldı. Tespit edilen görüntülerde, şüphelinin umumi tuvalete sırt çantasıyla girdiği, ardından kadın kılığında elinde bir kapla tuvaletten çıktığı görüldü. Olaydan hemen önce Selahaddin Ö.'nün bulunduğu alana gelerek çevrede keşif yaptıktan sonra saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi.

EDS kameralarından kimliği belli olmasın diye otobüse binmiş

Selahaddin Ö. saldırı sonucunda ağır yaralanarak görme yetisini kaybetti. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrası saldırganın 51 yaşındaki Mehmet C. olduğu belirlendi. Şüpheli, Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Devam eden incelemeler sonucunda Mehmet C.’nin EDS kameralarından tespit edilmemek için kendi aracını kullanmadığı, saldırıdan sonra toplu taşıma aracına binerek bölgeden uzaklaştığı tespit edildi. Yapılan işlemlerin ardından şübheli sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Başka bir iş yerinden çanta ve siyah çarşaf aldım"

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlanırken savcılığın hazırladığı iddianamede, Mehmet C. hakkında ’kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Şüphelinin ifadesinde, "Olay günü bakkaldan tuz ruhu ve maşrapa aldım. Fark edilmemek içinde başka bir iş yerinden çanta ve siyah çarşaf aldım. Çarşafı giydikten sonra tuz ruhunu maşrapaya doldurdum. İş yerine gittiğimde Selahaddin’in sırtı dönüktü ve tuz ruhunu üzerine attığım sırada Selahaddin bana doğru döndü ve tuz ruhu yüzüne isabet etti" dediği öğrenildi.

Bakmadan Geçme