• Haberler
  • Konya
  • Konya'da korku yüz yıllık geleneği bitiriyor!

Konya'da korku yüz yıllık geleneği bitiriyor!

Konya'da hafta içinde kutlanılan Şivlilik Bayramı sonrası velilerin çocuklarına eşlik etmesini bazı vatandaşlar, 'Güvenlik korkusu ve kaygısı' olarak yorumladı. Vatandaşlar, bu nedenle kültürün yavaş yavaş unutulabileceğini iddia etti.

Türkiye’de sadece Konya’da kutlanılan ve yüz yıllık geçmişe sahip olan Şivlilik Bayramı, geçtiğimiz hafta içi kutlandı. Konya cadde ve sokaklarını dolduran çocuklar, ev ev dolaşarak şeker ve çeşitli ürünler topladı. Çocuklarını sokaklara tek başına göndermeye gönlü razı olmayan bazı veliler ise, onlara eşlik etti. Velilerin, çocuklarına eşlik etmesini bazı vatandaşlar, ‘Sokakları eskisi gibi güvenilir bulamamak ve güvenlik kaygısı’ olarak yorumladı. Vatandaşlar, bu nedenle kültürün yavaş yavaş unutulabileceğini iddia etti. 

Konya'da korku yüz yıllık geleneği bitiriyor!

“BU DURUM GELENEĞİN YAVAŞ YAVAŞ BİTMESİNE NEDEN OLUYOR”


Konya’nın köklü geleneği olan Şivlilik Bayramı, geçtiğimiz hafta içi kutlandı. Bayram sabahı sokağa çıkan bazı çocuklara veliler de eşlik etti. Velilerin çocuklarıyla birlikte dolaşmasını bazı vatandaşlar, “Şivlilk Bayramı, Konya’nın köklü adetlerindendir. Eskiden Bayram sabahının erken saatlerinde çocuklar, ev ev dolaşır, yanlarında kimse de olmazdı. Ama veliler ister istemez şu an çekiniyor. Sokaklar eskisi gibi güvenilir değil. İnsanlar çekindikleri için çocuklarıyla birlikte olmak istiyor. Olası nedenler, Şivlilik Bayramı’nda gezen çocuk sayısının azalmasına sebep oluyor. Bazı veliler ise korktukları için çocuklarının sokağa çıkmasına izin vermiyor. Bu durum geleneğin yavaş yavaş bitmesine neden oluyor. Nerde o eski Şivlilik Bayramları?” şeklinde yorumladı


 

Özel Haber

Bakmadan Geçme