• Haberler
  • Konya
  • Konya'da Mesnevi'den Gelenekli İslam Sanatları Sergisi sanatseverlerle buluştu!

Konya'da Mesnevi'den Gelenekli İslam Sanatları Sergisi sanatseverlerle buluştu!

Karatay Belediyesi ile Destegül Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle düzenlenen 'Mesnevi'den Gelenekli İslam Sanatları Sergisi', Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu tarafından açıldı. Sergi, 17 Aralık Pazar gününe kadar gezilebilecek. 

Konya'da Mesnevi'den Gelenekli İslam Sanatları Sergisi sanatseverlerle buluştu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla organize edilen uluslararası anma törenleri, “Vuslat Vakti” temasıyla başladı. Törenler boyunca Mevlâna Kültür Merkezi’nde yapılacak semâ programlarının yanı sıra Konya’nın dört bir köşesinde birçok kültürel ve sanatsal etkinlikler de düzenleniyor.

Hattat Hüseyin Kutlu koordinasyonunda Mevlana Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışı; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ile çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

SERGİ, 17 ARALIK PAZAR GÜNÜNE KADAR MKM’DE GEZİLEBİLECEK

 Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür ve Kalemişi teknikleriyle yapılan toplamda 33 eserden oluşan “Mesnevi’den Gelenekli İslam Sanatları Sergisi”, 17 Aralık Pazar gününe kadar Mevlana Kültür Merkezi’nde gezilebilecek. 


 

Bakmadan Geçme