Konya'da nesilden nesile lezzet

Neredeyse 1 asırdır varlığını sürdüren Konya'nın meşhur yemekleri arasında yer alan etli ekmeğin ünü Türkiye genelini aştı.

KONYA HABER: Babası ve amcasından devraldığı etli ekmekçiliği özenle sürdüren 65 yaşındaki Mehmet Şendağlı’nın yaptığı etli ekmekler hem kentte hem de Türkiye genelinde yoğun ilgi görüyor.55 yıldır bu işe gönül verdiğini söyleyen Şendağlı,” Sırf etli ekmek ve yağ somunu yemek için başka şehirden hatta başka ülkelerden geliyorlar. Turist olarak gelen insanlar ‘ Avusturya’dan 5 bin kilometre yol geldim sırf etli ekmek yemek için’ Diyor.” İfadelerini kullandı.

DEDEDEN BABAYA, BABADAN OĞULA
Konya’da 1944 yılından bu yana hizmet veren işletmede günümüzde 3. kuşaktan beridir devam ettiğini dile getiren Şendağlı,” Burayı ilk amcamla babam kurmuşlar. Onlardan ben devralıp ilgilendim şimdi ise ben elimi ayağımı çektim oğlum ilgileniyor.” diyerek” Konya’daki adı duyulmuş hangi fırın varsa bizim buradan yetişip gitti.” Söyledi.

HER BİR MALZEMESİ YERİNDEN 
Hiçbir katkı maddesi kullanmadan 85 yıldır varlığını sürdüren fırında her bir malzemeyi özenle seçip hazırladıklarını belirten Şendağlı ,” Konya’nın ilk etli ekmek pide fırını olan yeri burasıdır. Biz işimizi hile hurdayla yapmayız aksine her bir malzemesini gidip hakiki yerinden alarak özenle yapıp gelen misafirlerimize sunarız.” Diyerek işini ne kadar özenle yaptıklarından bahsetti.

TURİST AKININA UĞRUYOR
Yiyenlerin lezzetini unutamadığı etli ekmeği,  özellikle tatilde izne gelen gurbetçiler veya yurt dışından Konya’ya ziyarete gelenlerin tercih ettiğini dile getiren Şendağlı,” Yurt dışından tanıdıkları gelenler veya orda yaşayan gurbetçilerimiz orda yemeklerimizi özledikleri için hemen buraya geliyorlar Genelde Cuma, Cumartesi, Pazar günleri çok yoğun oluyor ayrıca Şeb-i Arus haftasında yurt dışından turist akınına uğruyor.” diyerek özlerini noktaladı. 

KONYA HABER - HAKİMİYET

FOTOĞRAF: BEYZA DEMİREL 

Konya'da nesilden nesile lezzet
Konya'da nesilden nesile lezzet
Konya'da nesilden nesile lezzet

Bakmadan Geçme