Konya'da, o okulda Bulgaristan ortaklığıyla yürütülen proje beğeni topladı

Konya'nın Meram ilçesinde bulunan İhsan Özkaşıkcı İlkokulu ile Selçuklu ilçesinde bulunan Mustafa Fevzi Serin İlkokulu'nun kurucuları oldukları E-twinning projesi uluslararası alanda beğeni topladı.

Konya'da, o okulda Bulgaristan ortaklığıyla yürütülen proje beğeni topladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya’nın Meram ilçesinde bulunan İhsan Özkaşıkcı İlkokulu ile Selçuklu ilçesinde bulunan Mustafa Fevzi Serin İlkokulu’nun, SAMR eğitim modeli ile yürüttüğü proje, Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazandı.

Projeye, uluslararası alanda ortaklık sağlayan ülke ise Bulgaristan oldu. Öte yandan projede görev alan, Özkan Seyrek, Murat Mustafa Çekiç, Seçil Gedik, Hüseyin Ercan, Aliye Resuloğlu, Sibel Seyrek Turan ve Ayten Kyzmova isimli öğretmenlerin yürüttüğü çalışma aynı zamanda Avrupa Kalite Etiketi de aldı.

Uluslararası alanda büyük beğeni toplayan proje ile öğrencilerin medya okur yazarlığı ve dijital vatandaşlık kavramını SAMR eğitim modeli ile harmanlanması hedeflendi.

SAMR eğitim modeli, bilgisayar teknolojisinin öğretimi ve öğrenmeyi nasıl etkileyebileceğini görebileceğimiz bir metot sunmakta. Bu metot ile yürütülen çalışmada dezenformasyon kavramı, medyada yayınlanan bir haberin ya da bilginin doğruluğu, araştırma becerisi ve akıllı işaretlerin anlamlarının bilinmesi gibi konular incelendi.

Projede yürütülen çalışmaların sonunda öğrencilerin, medya okuryazarlığı kavramı ile ilgili bilgi ve becerilerini geliştirdiklerini, dezenformasyon kavramının anlamını öğrendikleri, internet ortamında karşılaştıkları bir bilginin doğruluğunu sorguladıkları; önceleri ödev ve çalışmalar kopyala yapıştır şeklinde yapılırken artık öğrencilerin bilgiyi sorguladıkları gözlemlendi.

SAMR EĞİTİM MODELİ NEDİR? 
SAMR eğitim modeli, Ruben R Puentedura adlı Amerikalı okul araştırmacısı tarafından adlandırılmıştır.

İlk iki aşamaya temel aşama denmektedir ve teknik sayesinde eğitimde fonksiyonel bir gelişme, iyileşme söz konusudur.

Diğer iki aşamada ise pedagoglar, öğrencilere verilen ödevlerde tekniğin yarattığı imkanları maksimum kullanmalarını sağlar ve derinlemesine öğrenimi gerçekleştirirler. Öğrenciler bilgilenmek için aktif olarak verilen ödev çerçevesinde işlenen konu üzerinde çalışırlar.

Ödevlerin her zaman en üst aşamada olması gerekmemektedir. Ödevler konunun uygunluğuna göre bu dört aşamanın birinde yer alabilir.

Konya'da, o okulda Bulgaristan ortaklığıyla yürütülen proje beğeni topladı


 

Bakmadan Geçme