Yurtta kalan Üniversite öğrencileri oy kullanamayacak mı ?

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde yurtta kalan üniversite öğrencilerinin oy kullanamayacağını öne süren Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, bu durumun inanılmaz olduğunu açıkladı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yurtta kalan Üniversite öğrencileri oy kullanamayacak mı ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Selçuk Üniversitesi'nde okuyan ve yurtta kalan arkadaşların kendisini aradığını belirtti. Yurtta kalan üniversite öğrencilerinin adreslerinin ikametgah adresi yapılmasına izin verilmediğini açıklayan Özdağ, gençliğin değişimin ana ve dinamik gücü olduğunu vurguladı.  

Türkiye’nin bu seçimlerde bir değişim istediğini öne süren Özdağ, ”Dün Selçuk Üniversitesi'nde okuyan ve yurtta kalan arkadaşlar aradılar. Dediler ki, biz yurtta kalıyoruz. Buradaki adresimizi yurt adresimizi bildirmek için gittiğimizde bize verilen cevap şu oldu. ’yurttaki adresler ikinci adres olarak kabul edilmiyor.’ İnanılır gibi değil! Bakın inanılır gibi değil! Siz, Suriye'nin Bilmem ne köyünden gelen, Türkçe dahi bilmeyen, Mısır'ın. Nil Deltası’nın kökünden gelip, Gaziantep'te vatandaşlık alan Türkçe bilmeyen mısırlıya. Seçme ve seçilme hakkı vereceksiniz ama üniversitelerde okuyan Türk çocukları yurtlarda kalıyorlar diye oy kullanamayacaklar. Bunu kabul edemeyiz!, Bunu kabul etmiyoruz!. Oyunuza sahip çıkın, oyunuzu koruyun. Biz de bu mücadeleyi sizle birlikte vereceğiz. ‘Biz şöyle yapacak bir şey yok diyen türden bir muhalefet değiliz' Biz.siyasete hep bildiğiniz gibi salaklara salak hırsızlara, hırsız katillere katil diyerek ve Türk milletinin hukukunu Türk gençliğinin hukuku savunarak yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Gençler, ne kadar engel çıkarırlarsa çıkarsınlar. Seçim günü hepiniz sandıkların başında olun” şeklinde konuştu.

KULLANILAN OYLARIN YÜZDE 16’SINI Z KUŞAĞI OLUŞTURACAK.

2023 seçimine az bir süre kalırken Z kuşağı ile ilgili araştırmalar sürüyor. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru araştırmalar hız kazanırken Son günlerde Z kuşağının oy kullanması ile ilgili tartışmalar gündemde yerini almaya devam ediyor.  64 milyon seçmenin oy kullanması beklenilen 2023 seçimlerinde   bu rakamın 13 milyonunun yani yüzde 16’sını Z kuşağı oluşturacağı beklenildi. Yapılan hesaplamalara göre 2018 yılında yapılan seçimlerde oranı yüzde 7 olan Z kuşağı seçmeninin 2023 seçiminde yüzde 17’ye yükselmesi bekleniyor.
 

Bakmadan Geçme