• Haberler
  • Konya
  • Konya'da okullarda geleneksel oyun alanları oluşturuluyor!

Konya'da okullarda geleneksel oyun alanları oluşturuluyor!

Milli Eğitim Bakanlığının 2023/28 sayılı Genelgesi ve Bizim Okulumuz kapsamında hazırlanan 'Şehrimiz İmzamız' projesi ile okul bahçelerinde geleneksel oyun alanları çizimleri Konya'da gerçekleştiriliyor.

Akşehir Tarık Buğra İlkokulu, Bozkır Karayahya İlkokulu, Hüyük Yunus Emre Ortaokulu ve Karatay Akabe İlkokulunun okul bahçelerine çizilen geleneksel oyun alanları ile öğrenciler sosyal ve kültürel faaliyetler yapıyor. 

 “Şehrimiz İmzamız” projesi kapsamında çocukların kültür ve medeniyetlerine yabancılaşmalarının önlenmesi; bilim, kültür, sanat ve spora yönelik ilgi ve yeteneklerini keşfetmesi ve geliştirmesi, gönüllülük ve sosyal sorumluluk programları ile manevi, ahlaki ve insani değerleri içselleştirerek kendilerini çok yönlü yetiştirmesi, okul içinde ve okul dışında faaliyet ve etkinlik önerileri içeren çalışmalar yapması amaçlanıyor.

Ayrıca öğrencilerin spora yönelik ilgi ve yeteneklerinin geliştirildiği proje ile obezite ve dijital bağımlılığın neden olduğu hareketsiz yaşama da tedbir alınması hedefleniyor.

Bakmadan Geçme