Konya'da ortak ses: 'Okullarda şiddete son verilmeli'

Saadet Partisi Konya Kadın Kolları, son günlerde art arda yaşanan okul saldırılarına ilişkin sert bir açıklama yaptı. Açıklamada, okullarda yaşanan silahlı olayların yalnızca güvenlik zafiyeti değil, derin bir toplumsal sorunun yansıması olduğu vurgulandı.

Konya'da ortak ses: 'Okullarda şiddete son verilmeli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İki gün içinde Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ile Kahramanmaraş’ta meydana gelen olaylara dikkat çekilen açıklamada, özellikle Kahramanmaraş’ta 10 kişinin hayatını kaybettiği, 13 kişinin ise yaralı olarak tedavi altında bulunduğu ifade edildi. Eğitim kurumlarında yaşanan bu tür olayların toplumda büyük bir sarsıntıya yol açtığı belirtildi.
Açıklamada, bir öğrencinin uzun namlulu silahla okula saldırı gerçekleştirebilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulanarak, “Silaha erişimin bu denli kolay olduğu bir düzen, toplumsal çürümenin açık göstergesi” değerlendirmesi yapıldı.
Konya'da ortak ses: 'Okullarda şiddete son verilmeli'

Kadın Kolları tarafından yapılan değerlendirmede üç temel başlık öne çıkarıldı. Güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu, eğitim sisteminin yalnızca akademik başarıya odaklanarak insani değerleri geri plana ittiği ve denetim mekanizmalarının özellikle dijital mecralarda şiddeti önlemede etkisiz kaldığı ifade edildi.
Açıklamada, kamu kaynaklarının öncelikli olarak öğrenci ve öğretmen güvenliği için kullanılmadığı eleştirisi yer aldı. Ayrıca, çocukların ruh sağlığını koruyacak sosyal ve psikolojik destek mekanizmalarının eksik olduğu dile getirildi.
Yaşananların bir ihmalden öte yönetim sorunu olduğu savunulan açıklamada, sorumluların yalnızca adli süreçlerle değil, yapısal değişimlerle hesap vermesi gerektiği kaydedildi. Aile yapısını zayıflatan, şiddeti normalleştiren ve eğitimi niteliksizleştiren unsurların ortadan kaldırılması çağrısı yapıldı.

 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!