Konya'da Sağlığa Dev Yatırımlar

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya'da devam eden sağlık yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Konya'da Sağlığa Dev Yatırımlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya merkez ve ilçelerinde yenilenmeyen sağlık tesisi kalmaması adına Sağlık Bakanlığı, belediyeler ve hayırsever vatandaşlar ile birlikte çalışmalarına hızla devam etiklerini vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Kulu, Seydişehir ve Derbent ilçelerimizde hastane ek hizmet binalarımız hızla yükselirken, Akşehir ilçemizde de ek hizmet binası inşaatı önümüzdeki günlerde başlayacaktır. Yunak ve Derebucak ilçelerimizde yeni devlet hastanesi inşaatlarımız başlamış, Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizin temeli atılmış, AMATEM inşaatımızda da ciddi bir mesafe kat edilmiş durumdadır” dedi. 

Prof. Dr. Koç, tüm bu yatırımların yanı sıra birinci basamak sağlık hizmeti sunacak olan Altınekin Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi (ASM) , Ereğli Türbe ASM, Seydişehir 2 Nolu ASM ve 112 ASHİ, Beyşehir 1 Nolu ASM ve 112 ASHİ ile Meram 4 nolu ASM ve 112 ASHİ inşaatlarının da hızla devam ettiğini belirtti.

Konya’da son 5 yıl içerisinde 1’i şehir hastanesi, 11’i devlet hastanesi, 1’i dal hastanesi, 2’si de hastane ek binası olmak üzere toplam 15 hastane binasının yenilendiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, 47 aile sağlığı merkezi ile 41 adet 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunun da yenilenerek modern binalarında hizmet sunmaya başladığını ifade etti. Prof. Dr. Koç, “Şehrimiz, hem hastaneleri ile hem de birinci basamak hizmet sunan sağlık tesisleri ile birlikte bambaşka bir çehreye kavuşmuş durumdadır. Şehrimizde dokunulmayan bir ilçemiz, yenilenmeyen bir sağlık tesisimizin kalmaması adına yoğun gayret göstermeye devam ediyoruz. İnşaatı devam eden sağlık yatırımlarımızın da tamamlanması ile birlikte Konya’da eksik kalan bir sağlık yatırımı kalmamış olacaktır” şeklinde konuştu. 

Konya sağlığına yapılan dev yatırımlar sayesinde artık Konya’nın sevk veren değil başka şehirlerden sevk alan bir konuma geldiğini belirten Prof. Dr. Koç, “Son yıllarda yapılan sağlık yatırımlarımızla birlikte ilimizde görev yapan sağlık çalışanı sayımız da hızla yükselmiştir. 2023 yılı itibari ile şehrimizdeki kamu sağlık tesislerinde toplam 21 bin 719 kişilik hekim ve sağlık çalışanlarımızla vatandaşlarımıza hizmet sunuyoruz” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Koç, “Gerçekleştirilen tüm bu yatırımlar ve personel atamaları nedeni ile Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

Bakmadan Geçme