• Haberler
  • Konya
  • Konya'da Şivlilik Çocuk Bayramı Coşkusu Başladı

Konya'da Şivlilik Çocuk Bayramı Coşkusu Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 'Şivlilik Çocuk Bayramı' Selçuklu Kongre Merkezi'nde başladı. Çocukların her yıl dört gözle beklediği etkinlik, açılış coşkusuyla renklendi.

Konya'da Şivlilik Çocuk Bayramı Coşkusu Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "Şivlilik Çocuk Bayramı" Selçuklu Kongre Merkezi'nde başladı. Çocukların her yıl dört gözle beklediği etkinlik, açılış coşkusuyla renklendi.

Konya'nın geleneksel etkinliği "Şivlilik Çocuk Bayramı," Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen muhteşem bir açılışla start aldı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve AK Parti Konya Milletvekilleri Selman Özboyacı ve Mustafa Hakan Özer'in katılımıyla gerçekleşen açılışta konuşan Başkan Pekyatırmacı, "Konya’mızın asırlık geleneği olan şivliliği artık Büyükşehir Belediyemizle birlikte Konya’mızda çocuklarımızın bir bayramına dönüştürmüş olduk. Bundan sonra her şivlilikte biz çocuklarımızla, ailelerimizle birlikte bu güzel günü, bu mutlu günü inşallah hep birlikte kutlayacağız," dedi.

BAŞKAN ALTAY: "GELENEKLERİMİZİ ÇOCUKLARIMIZA AKTARIYORUZ"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da yaptığı konuşmada, çocukların zihninde güzel anılar bırakmayı amaçladıklarını ve etkinlikle kadim kültürleri çocuklara aktarmayı hedeflediklerini belirtti. Başkan Altay, "Bugün Regaip Kandili, akşam kandili icra edeceğiz. Çocuklarımız bugün şivlilikle hem hediyelerini alıyor hem de tüm Konya’da kandil tebriği gerçekleştiriyor," dedi. Ayrıca, etkinlik kapsamında çocuklara yönelik çeşitli etkinliklerin yanı sıra ailelere yönelik konferans ve söyleşilerin de düzenlendiğini sözlerine ekledi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Etkinlikte yer alan AK Parti Konya Milletvekilleri Selman Özboyacı ve Mustafa Hakan Özer, çocuklarla bir araya gelerek sohbet etti. Milletvekili Özboyacı, etkinliğin güzel atmosferini vurgulayarak, "Şivlilik bizim için Konyalılar için hala canlı yaşatılan, nesilden nesile aktarılmış çok güzel bir etkinlik. Bu güzellikleri bize yaşattığı için Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Selçuklu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum," dedi.

ÇOCUKLAR SEVİNÇ İÇİNDE EĞLENDİ

Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleşen "Şivlilik Çocuk Bayramı"na katılan çocuklar, etkinliklerle gönüllerince eğlendi. Çeşitli müzikaller, sahne gösterileri ve teknoloji etkinlikleriyle renklenen program, 14 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek. Ebeveynlere çocuk eğitimi konusunda konferans ve söyleşiler sunulurken, çocuklar da birbirinden eğlenceli etkinliklerle keyifli zaman geçiriyor. "Şivlilik Çocuk Bayramı," Selçuklu Kongre Merkezi'nde 11.00 - 22.30 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Bakmadan Geçme