• Haberler
  • Konya
  • Konya'da şivlilikte Osmanlı Macunu dağıtıldı

Konya'da şivlilikte Osmanlı Macunu dağıtıldı

Konya'da Üç ayların başlangıcında şekerlemelerle yapılan gelenekte Paşa Dairesi'nde Osmanlı Macunu dağıtıldı

Konya’da Hicri takvime göre üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ilk günü çocukların kapı kapı dolaşarak şekerleme ve çikolata toplamasıyla renkli görüntüler ortaya çıktı. Konya'nın sevilen lezzet duraklarından biri olan Paşa Dairesi ise bu yıl Şivlilik Çocuk Bayramı’nı unutulmaz kılmak adına ‘Osmanlı Macunu’ dağıttı. 

Konya’da Hicri takvime göre üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen Recep ayının ilk günü çocukların kapı kapı dolaşarak şekerleme ve çikolata topladığı ‘Şivlilik’ etkinliği güzel görüntüler oluşturdu. Sabah ellerine poşet alarak dışarı çıkan çocuklar ev ya da dükkan sahiplerinden kendilerine göre değişen mani ya da şarkılarla kapıları çalıyor. Ev sahiplerinden aldıkları şekerleme ve çikolatalarda torbalarını dolduran çocuklar evlerinin yolunu tutuyor. 

Osmanlı Macunu dağıtıldı

Konya'nın sevilen lezzet duraklarından biri olan Paşa Dairesi de, bu yıl Şivlilik Çocuk Bayramı’nı unutulmaz kılmak adına Osmanlı'nın geleneksel tatlarından biri olan ve her çeşit renkten oluşan Osmanlı Macunu’ndan ikram etti.

Paşa Dairesi’nin işletme müdürü Sedat Pekel, etkinliğin amacının çocuklara tarihle buluşturarak eğlenceli bir öğrenme deneyimi yaşatmak olduğunu belirtti. Ayrıca, Osmanlı Macunu'nun lezzetini tanıtmayı amaçladıklarını vurguladı.. 

Ayrıca, gelecekte de benzer etkinliklerle misafirlerini tarihle ve lezzetle buluşturmayı sürdürecekleri belirtildi.

Bakmadan Geçme