Konya'da sosyal yardım fiyatları değişti! Kime ne kadar yardım verilecek?

Konya Büyükşehir Belediyesi, tarafından ihtiyaç sahibi olan hanelere verilen destek bu yıl iki katına çıkarıldı. Geçtiğimiz sene yaklaşık olarak 81 milyon liraya kadar yardım yapılmıştı.

Konya'da sosyal yardım fiyatları değişti! Kime ne kadar yardım verilecek?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi aldığı bir karar ile hanelere yardım amaçlı verdiği Sosyal Kartların limitlerini yüzde 100 yükseltti. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal belediyecilik anlayışı ile örnek çalışmalara imza attıklarını belirterek şu ifadelere yer verdi: 


“Bu doğrultuda uyguladığımız Sosyal Kart, ihtiyaç sahiplerinin Konya’daki tüm marketlerden alışveriş yapmalarına imkan tanıyan önemli bir uygulama. Şehrimizin hiçbir noktasında ihtiyaç sahibi kimseyi bırakmamak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. 

“81 MİLYON LİRA DESTEKTE BULUNDUK”
Sadece 2022 yılında 31 ilçemize 114 bin 707 haneye yaklaşık 81 milyon lira değerinde Sosyal Kart desteğinde bulunduk. Göreve geldiğimiz günden bu yana; Sosyal Kart, eğitim desteği, su faturası, ekmek, ısınma, barınma ve ulaşım desteği ve diğer sosyal destekler olarak hemşehrilerimiz için sağladığımız katkı toplam 342 milyon 230 bin lira oldu.

“LİMİTLERİNİ YÜZDE 100 ORANINDA ARTIRDIK”
Şimdi de bizden destek alan yaklaşık 10 bin ailemizin Sosyal Kart limitlerini yüzde 100 oranında artırdık. Sosyal Kart’tan faydalanan hemşehrilerimize destek olmaya devam edeceğiz.” 

DÜZENLEMEDEN ÖNCE NE KADAR DESTEK ÖDEMESİ YAPILIYORDU? 
Konya Büyükşehir Belediyesi, nüfusu 2’ye kadar olan ailelere aylık 1.000 lira; 3 ve 4 nüfuslu ailelere 1.500 lira; 5 ve üzeri nüfusu olan ailelere ise aylık 2.000 lira Sosyal Kart desteğinde bulunuyor.

DÜZENLEME SONRASI KİM NE KADAR ALACAK? 
Düzenleme sonrası nüfusu 2’ye kadar olan aileler aylık 2.000 lira, 3 ve 4 nüfuslu aileler 3.000 lira, 5 ve üzeri nüfusu olan aileler ise aylık 4.000 lira Sosyal Kart desteği alacak.

Bakmadan Geçme