Konya'da sürücüleri bekleyen tehlike: Seydişehir'de görüldü, merkezde görülmesi yakın!

Konya'da hava değişikliği etkisini iyice hissettirdi, akşam saatlerinde sis oluşurken, sürücüleri bekleyen zorlu günler yavaştan gelmeye başladı.

Kış mevsiminin başlamasına sayılı günler kalırken, hava sıcaklığında ülke genelinde büyük oranda düşüş gözlemleniyor. Konya’da Kasım ayıyla birlikte hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyretmeye başlanırken, gece vakitlerinde bazı yerlerde yoğun bir şekilde sis oluşumları gözlemlendi. 

Konya'da sürücüleri bekleyen tehlike: Seydişehir'de görüldü, merkezde görülmesi yakın!

Konya’nın Seydişehir ilçesinde görülen sisli hava son zamanlarda şehrin baş belası durumunda olan kazaları da hatırlatmaya başladı. Neredeyse her gün kaza haberinin geldiği Konya’da, sisli havaların da etkili olmasıyla birlikte sürücülerin daha da zorlanacağı anlaşılıyor. Henüz geçtiğimiz hafta Selçuklu’da gerçekleşen kazada aynı aileden 5 kişi hayatını kaybederken, sürücülerin, özellikle merkeze giden yollarda ne derece dikkatli olası gerektiğini de bir kez daha anımsatmıştı. Konya’da özellikle coğrafi konum itibariyle yoğun olarak sis, pus ve buzlanma olayları görülürken kış aylarıyla birlikte bu tür hava koşulları kazalara sebebiyet verebiliyor. Gece saatlerini yolda geçiren sürücüler için uyarıda bulunan uzmanlar ise, sisli günlerde kazalardan kaçınmak için hız sınırına uyulması tavsiyesi gecikmedi. Sisli günlerde kazaların yoğun olduğuna değinen uzmanlar, sürücülerin araç frenlerini de baktırmalarının yaralı olabileceğini aktarıyor. 

Konya'da sürücüleri bekleyen tehlike: Seydişehir'de görüldü, merkezde görülmesi yakın!

KONYA’DA SADECE BİR AYDA BİN 761 KAZA MEYDANA GELDİ!


Dün gece saatlerinde Seydişehir Konya Yolu 2’inci Kilometresi Günaydın Tesisleri mevkiinde görülen sis olayı, sürücülerin görüş açısını kapatırken, önümüzdeki günlerde sisli hava olaylarının yaşanacağının da habercisi olarak görülüyor. Konya’nın özellikle kış aylarında kaza haberlerinde ülke ortalamasına göre üst basamaklarda yer aldığı bilinirken, Trafik İstatistik Bülteni (TİB) verilerine göre 2023 yılının Ocak ayında sadece bin 761 kazanın meydana geldiği bildiriliyor. 

HABER: ŞAHİN YALDIZLI

Bakmadan Geçme