Konya dahil 58 ilde operasyon: 348 şüpheli yakalandı!
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda Konya'nın da aralarında bulunduğu 58 ilde yeni nesil suç örgütlerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 348 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin sosyal medya ve iletişim platformları üzerinden tetikçi temin etmeye ve örgüt propagandası yapmaya çalıştıkları belirlendi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatlarıyla; Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda, Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı, EGM İstihbarat Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yürütülen ortak çalışmalar sonucu 58 ilde yeni nesil suç örgütlerine yönelik operasyon gerçekleştirildi.
KONYA DAHİL 58 İLDE DÜĞMEYE BASILDI
Konya, İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli, Diyarbakır, Antalya, İzmir ve Ankara başta olmak üzere toplam 58 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 348 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Yakalanan şüphelilerin; iletişim platformlarında oluşturulan gruplar üzerinden tetikçi temin etmeye veya tetikçilik yapmaya yönelik paylaşımlarda bulundukları tespit edildi. Ayrıca sosyal medya hesapları üzerinden suç ve suçluyu övücü, tehdit, hakaret ile örgüt propagandası içerikli paylaşımlar yaptıkları, örgütler arasındaki husumeti sosyal medyaya taşıyarak yeni eleman kazanmayı amaçladıkları belirlendi.
CEPHANELİK GİBİ MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonlar kapsamında adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Yapılan aramalarda:
42 adet tabanca,
35 adet tüfek,
26 adet kurusıkı tabanca,
1 adet dinamit lokumu,
1 adet uçaksavar mühimmatı,
2 bin 865 adet fişek ele geçirildi.
Bakanlık açıklamasında operasyonları gerçekleştiren polis ekipleri, MİT ve Cumhuriyet Başsavcılıkları tebrik edilerek mücadelenin kararlılıkla süreceği vurgulandı.