Konya'da vicdan sahibi yürekler Gazze için bir araya geliyor! Bugün Büyük Gün!

Konya Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Durmuş Ali Kara, İsrail'in Gazze'ye yönelik zulmünü lanetleyerek Müslümanları insanlık dışı duruma tepki göstermeye çağırdı. Kara, Gazze için Kültür Parkta 4 Nisan Perşembe günü saat 18.30'da yapılacak etkinliğe tüm Konyalıları davet etti.

Konya AGD Başkanı Durmuş Ali Kara, 4 Nisan Perşembe günü saat 18.30’da Konya'da Kudüs için Gazze için mazlumlar için bir etkinlik düzenleyeceklerini söyledi. Gazze'deki soykırıma karşı yapacakları etkinlikle ilgili dernek binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kara, “Bugün tarihi bir çalışma için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Konya'da beldeyi muhayyere de Mevlana’nın dizinin dibinde, sultanların yani başında bu güzel şehirde çok önemli bir çalışmanın içindeyiz” dedi. 

Konya'da Kudüs için Gazze için mazlumlar için bir etkinlik gerçekleştireceklerini söyleyen Kara, ''Bugüne kadar zalim İsrail'in ortaya koyduğu öyle büyük zulümler içimizi parçalıyor. Hiçbir vicdanla bağdaşmayacak hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği, insan olan herkesin rahatsızlık hissedeceği bununla beraber biz özellikle Müslümanlar olarak kardeşlerimizden dolayı uykularımızın kaçtığı, büyük bir zulmün içerisinde olmaktan rahatsızlık duyuyoruz'' ifadelerini kulandı.

Kara, ''Gazze'de olanları kabul etmemiz mümkün değil. Açlıktan ölümlere bile artık kabullenir, görmezden gelir hale gelmişken bir yeni zulüm daha eklediler ki ne kalbe sığıyor ne akılla izah ediliyor. Terörizm bile bunun yanında masum kalıyor. Bir hastaneye saldırmak boş verin bunu orada masum kardeşlere ablalara tecavüz etmek ve sonrasında da onları katletmek nasıl bir vicdansızlıktır Bugün değilse ne zaman ayağa kalkacağız? Bugün değilse ne zaman buna tepki göstereceğiz? Her noktada herkes kendi hassasiyetleri açısından birçok çalışma yapıyor ama artık canımıza tak dediği adeta kemiğe bıçağın dayandığı bir noktadayız. İnşallah Konyalılar ile birlikte, Allah izin verirse 4 Nisan Perşembe günü 18.30’da Kültür Park Gazze çadırında bir araya geleceğiz'' dedi

Türkiye'nin her yerinden akın akın misafirlerimizin katılacağı ev sahibi olarak Konyalılar olarak bizler de onları orada büyük bir coşkuyla karşılayacak ve Kültür Park meydanında Gazze'nin içinde bulunduğu sıkıntıyı bir nebze hissedebilmek adına bile olsa simit ile iftar açacağız. Akabinde alanda namazlarımızı kılacağız, oradan Sultan Selim Camii'ne kadar, Rabbimize gönlümüzden geçenleri bir kez daha dile getirecek yürüyüşümüz de zulme itirazımızı sergileyecek, ardından Sultan Selim Camii'nde teravih namazlarımızı eda etmiş olacağız. Kuran'da emrettiği için oruç tutuyorsak Rabbimiz için mazluma sahip çıkın. Kıymetli hemşerilerim, gelin Konya’ya yakışan 4 Nisan Perşembe günü, büyük Kudüs yürüyüşünü gerçekleştirelim. 10 binlerce Konyalı olarak alanlara sığmayalım. Rabbimiz den adımızı ümit ederek, rızasını ümit ederek zalime karşı kıyamımızı gerçekleştirelim. Bugün değilse ne zaman yapacağız'' şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme