- Haberler
- Konya
- Konya'daki iş insanına şantaj davasında yeni gelişme: 'Delikanlıyı para değil, parasızlık bozar' demişti!
Konya'daki iş insanına şantaj davasında yeni gelişme: 'Delikanlıyı para değil, parasızlık bozar' demişti!
Konya'da iş insanına görüntüler üzerinden şantaj yaptığı iddia edilen Baran Y., ilk duruşmada, 'Çocuğum yeni doğduğu için paraya ihtiyacım vardı. Delikanlıyı para değil, parasızlık bozar. Çok pişmanım' demişti. Devam eden yargılamada Baran Y., adli kontrol şartıyla tahliye edildi.
İddiaya göre olay, Kasım 2025’te H.A.E.’nin, halasının oğlu Serkan K. aracılığıyla sosyal medya üzerinden 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Irmak Y. ile tanışmasıyla başladı. Kendini dans eğitmeni olarak tanıttığı öne sürülen Irmak Y.’nin, Serkan K. ile birlikte H.A.E.’den para almak amacıyla plan yaptığı iddia edildi. Edinilen bilgilere göre, Çanakkale’den Konya’ya gelen Irmak Y., H.A.E. ile kent merkezindeki bir otelde buluştu. Görüşme sırasında alkol alan H.A.E.’nin bilincini kaybedecek derecede sarhoş olduğu, Irmak Y.’nin ise bu sırada iş insanına ait olduğu öne sürülen görüntüleri kaydettiği öne sürüldü.
GÖRÜNTÜLER ÜZERİNDEN PARA İSTENDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ
Yine iddiaya göre görüntüleri alan Irmak Y., daha sonra Serkan K. ile buluştu. İkili, şantaj eylemini doğrudan gerçekleştirmekten çekindikleri için Mersin’de yaşayan Baran Y. ile irtibata geçerek, şantajı üstlenmesi karşılığında kendisine para teklif etti. Teklifi kabul eden Baran Y., görüntülerin kendisine gönderilmesini istedi. Görüntüleri teslim aldıktan sonra H.A.E.’ye ulaşan Baran Y., “1 milyon TL vermezsen görüntüleri ailene ve çevrene gönderirim. Çocuğunun yüzüne bakamaz hale gelirsin” diyerek şantajda bulundu. Kısa süre sonra H.A.E.’yi yeniden arayan Baran Y.’nin, “İyi niyet göstergesi olarak istediğim parayı 300 bin TL’ye düşürdüm. Elimde 6 adet videon var” diyerek şantajı sürdürdü. Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede üç sanık hakkında “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme veya yayma”, “nitelikli cinsel saldırı” ve “şantaj” suçlamaları yöneltildi.
“DELİKANLIYI PARA DEĞİL, PARASIZLIK BOZAR”
Sanık Baran Y., savunmasında olay sırasında eşinin doğum yaptığını ve maddi sıkıntı yaşadığını belirtti. Irmak Y.’nin kendisini arayarak görüntüler üzerinden şantaj yapmasını teklif ettiğini anlatan Baran Y., maddi sıkıntılar nedeniyle teklifi kabul ettiğini ve H.A.E.’den para istediğini söyledi. Yaptığının suç olduğunu sonradan anladığını ifade eden Baran Y., görüntüleri sildiğini ve Mersin Adliyesine giderek teslim olduğunu belirtti. Mahkemede pişmanlığını dile getiren Baran Y., “Bir anlık gaflete düştüm. Sonra bunun suç olduğunu anlayınca videoları sildim ve Mersin Adliyesi'ne giderek teslim oldum. H.A.E.’den özür dilerim. Çocuğum yeni doğduğu için paraya ihtiyacım vardı. Delikanlıyı para değil, parasızlık bozar. Çok pişmanım.” ifadelerini kullandı.
BARAN Y., TAHLİYE EDİLDİ
Devam eden yargılama kapsamında mahkeme, Baran Y.’nin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Irmak Y. ve Serkan K.’nin ise tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi.

