Konya'daki o mahalle sakinlerinin ulaşım sorunu devam ediyor: Verilen vaatler unutuldu!

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı Başak Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, belediye otobüslerinin düzensiz çalışmasından dolayı şikayetlerini dille getirerek, yetkililerin konuyla ilgilenmelerini istedi.

Konya'daki o mahalle sakinlerinin ulaşım sorunu devam ediyor: Verilen vaatler unutuldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet Gazetesi’nden Şahin Yaldızlı’nın haberine göre, Konya’nın Karatay İlçesine bağlı Başak Mahallesi’nde yaşayan insanların ulaşım sorunu devam ederken, bölge insanından yetkililere çağrı geldi.  Otobüs seferlerinin düzensiz oluşundan yakınan vatandaşlar, “Son bir iki aydır ulaşımla ilgili ciddi sorunlar yaşıyoruz. Kurumları denetleyen kimse yok mu?” diyerek sitem ettiler. 

Konya'daki o mahalle sakinlerinin ulaşım sorunu devam ediyor: Verilen vaatler unutuldu!

EXPRESS VAADİ HAVADA KALDI!


Karatay’a bağlı Başak Mahallesi'nde belediyenin yakın bir tarihte otobüs güzergahını değiştirip, otobüslerin Adliye-Başak Mahallesi arası Express sistemine geçireceğini duyurmuş, bu sistemle mahallede merkeze daha hızlı bir ulaşımın sağlanacağı vaat edilmişti. Ancak aradan zaman geçmesine rağmen Adliye-Başak Mahallesi arası Express sistemiyle ilgi bir çalışma olmazken, seferlerin akması da bölge vatandaşının tepkisine neden oldu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan yerel halktan kişiler, “Ulaşım sorunumuz var, ilgilenen yok… Biz derdimizi kime anlatacağız” diyerek yetkililerden çalışma yapılmasını istediler. 

Konya'daki o mahalle sakinlerinin ulaşım sorunu devam ediyor: Verilen vaatler unutuldu!

“KURUMLARI DENETLEYEN KİMSE YOK MU?”


Daha önce de konuyla ilgili Hakimiyet Gazetesi’ne konuşan mahalle sakinlerinden bir kişi, okula giden öğrencilerin ve sabah saatlerinde işe giden kişilerin her gün mağdur olduklarını dille getirerek, “Ben buradan Meram’a işe gidiyorum. Sabah 8.00’da yerinden hareket eden ve ortalama 8.15 gibi mahallede olması gereken otobüse ben 8.45 gibi anca binebiliyorum. Otobüs geç geliyor. Geç geldiği içinde sabah saatlerinde dolu çıkıyor mahalleden. Burada biz işimize belediyenin yayınladığı otobüs tarifelerine göre ayarlıyoruz. Yetkililerin bu konu ile ilgilenmesi gerekiyor.” İfadelerinde bulunmuştu. 
Başka bir mahalle sakini ise, “Belediye otobüs sistemini Express sisteme çevirdiğinde ilk zamanlarda her şey sorunsuzdu. Vaktinde gelir vaktinde çıkardı. Son bir iki aydır ulaşımla ilgili ciddi sorunlar yaşıyoruz. Kurumları denetleyen kimse yok mu? Öğrencilerimiz var işe gidenlerimiz var otobüslerin geç gelmesinin nedeni nedir anlamış değiliz” demişti. Ancak olayın üzerinden belli bir zaman geçmesine rağmen herhangi bir çalışmanın olmaması bölge insanının tepkisine neden oldu. 

HABER: ŞAHİN YALDIZLI

Özel Haber

Bakmadan Geçme