• Haberler
  • Konya
  • Konya'daki olay 'Bu kadarı da olmaz' dedirtti: Tanıdık ismiyle dolandırdı!

Konya'daki olay 'Bu kadarı da olmaz' dedirtti: Tanıdık ismiyle dolandırdı!

Konya'da geçtiğimiz hafta bir mağazaya giden ve kendisini A.G., adıyla tanıtan şahıs, 2 çift ayakkabı alıp, parasını ödemeden kayıplara karıştı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Konya'daki olay 'Bu kadarı da olmaz' dedirtti: Tanıdık ismiyle dolandırdı!

Konya’nın merkez Meram ilçesine bağlı Sahibiata Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta yaşanan olayda, bir şahıs ayakkabı dükkanına gelerek ürünleri incelemeye başladı. 
2 çift ayakkabı beğenen şahıs, ödemeyi karekodla yapmak istediğini ancak karekodun sürekli hata verdiğini belirtti. ‘Adım A.G.,  karşı mağazada çalışıyorum. Ödemeyi sonra yapabilir miyim?’ diyen şahsın teklifini babası esnaf Recep S.’ye ileten oğlu Mehmet S., babasının ‘olur, ödemeyi sonra yapsın’ sözlerinden sonra, şahsın ayakkabaları almasına izin verdi.

2 çift ayakkabıyla mağazadan ayrılan şahıstan uzun süre haber gelmedi. Durumdan şüphelenen mağaza sahibi komşu mağazaya gidip, olayı anlattı. Karşı mağaza sahiplerinin A.G., adında bir çalışanlarının olmadığını söylemeleri üzerine dolandırıldığını fark eden mağaza sahibi Recep S., savcılığa şikayette bulunacağını belirtti.

Konya'daki olay 'Bu kadarı da olmaz' dedirtti: Tanıdık ismiyle dolandırdı!

“2 ÇİFT AYAKKABIYLA MAĞAZADAN AYRILDI”

Şahsın kendisini komşu mağazada çalışan biri olarak tanıttığını dile getiren mağaza çalışanı Mehmet S., olayı şu sözlerle ifade etti: 

“Geçtiğmiz hafta Perşembe günü, yeşil gömlekli bir hanımefendi, mağazaya geldi. Ayakkabılarla ilgilenen şahıs, beğendiği ürünün parasını ödemek için kasaya geçti.  
Ödemeyi  karekod ile yapmak isteyen kadın, uygulamanın sürekli hata verdiğini belirterek, parayı sonra vermek istedi.

 Önce,  ödemeyi sonra yapmasına  sıcak bakmadım, ama komşu mağazadan A.G.,  ismiyle kendisini tanıtınca olayı babama ilettim.  

Babam onay verince,  kadına;   ‘tamam ödemeyi sonra yapabilirsiniz dedim.’ Bunun üzerine üst kattaki müşterilerle ilgilenirken, şahıs 2 çift ayakkabıyla mağazadan ayrılmış.”

Konya'daki olay 'Bu kadarı da olmaz' dedirtti: Tanıdık ismiyle dolandırdı!

“GEÇTİĞİMİZ YILLARDA DA BÖYLE BİR OLAY OLMUŞ”

Dolandırıldıklarını günler sonra fark ettiklerini vurgulayan Mehmet S., “Olaydan günler sonra kadından haber gelmeyince şüphelenip, komşu mağazaya gittik. 


Komşunun öyle bir çalışanımız yok demesi üzerine dolandırıldığımız anladık. 


Şikayet için savcılığa başvuracağız. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda da böyle bir olayın daha olduğunu öğrendik. Esnaflar dikkatli olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme