Konya'dan Bosna'ya yatırım: Öğrenci yurdu projesi tamamlandı

Saraybosna'da, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mehmet Baykan, Hasan Kılca ve Ahmet Pekyatırmacı eşliğinde Bosna Hersek Cumhuriyeti Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi Öğrenci Yurdu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Konya'dan Bosna'ya yatırım: Öğrenci yurdu projesi tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay eşlik etti. Bosna Hersek’te bulunmaktan memnun olduğunu ifade eden Başkan Altay, 30 ülkeden 1.194 üyesi bulunan TDBB olarak bölge coğrafyasında önemli projeler gerçekleştirdiklerini dile getirdi.


“BİNLERCE ÇOCUĞUMUZA EĞİTİMLER GERÇEKLEŞTİRDİK”
Bosna Hersek’te önemli işleri hayata geçirdiklerini belirten Başkan Altay şu şekilde konuştu: “Hem bu birliğin hem de Konya Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı olarak biz de özellikle Bosna Hersek’te önemli işleri hayata geçiriyoruz. 2019 yılından bugüne kadar Bosna Hersek’in Saraybosna ve Travnik şehirlerinde meslek edindirme kurslarımız yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Genç KOMEK’lerimizde de binlerce çocuğumuza eğitimler gerçekleştirdik. Bugün de hep birlikte bu güzel tesisin açılışını yapıyoruz. Karatay, Selçuklu ve Meram belediyelerimize ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin eski Başkanı Menderes Türel’e ve buradaki faaliyetlerde önümüzü aydınlatan, bize büyük destekte bulunan büyükelçimize özellikle teşekkür ediyorum.”

Konya'dan Bosna'ya yatırım: Öğrenci yurdu projesi tamamlandı


“GÜZEL TESİSİN YAPIMINDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
TDBB’nin kuruluşundan bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür eden Başkan Altay sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün açılış için bizi yalnız bırakmayan Türkiye’den gelen AK Parti Konya Milletvekilimize ve belediye başkanlarımıza, Bosna Hersek’ten bakanlarımıza, konsolosumuza, Yunus Emre Enstitüsü ve TİKA temsilcilerimize ve tüm Mostarlı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu güzel tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


Konuşmalarının sonrasında TDBB koordinesinde; Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyelerinin katkıda bulunduğu Bosna Hersek Cumhuriyeti Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi Öğrenci Yurdu dualarla açılışı yapıldı.

Bakmadan Geçme