Konya'dan deprem bölgesindeki öğrencilere büyük destek

İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Konya Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından deprem bölgesindeki öğrenci ve eğitim paydaşlarına verilen destekler tüm hızıyla devam ediyor.

Konya'dan deprem bölgesindeki öğrencilere büyük destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Nisan 2023 tarihinden itibaren Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Sadri Şensoy’un talimatlarıyla, İskenderun Rauf Bey Gemisi’nde yatılı olarak kalan 1.100 ve Antakya Büyükdalyan NATO çadırlarında eğitim alan 1.300 öğrenciye YKS ve LGS’ye yönelik izleme değerlendirme uygulamaları yapılmaktadır.  Bu uygulamalar, YKS ve LGS gruplarının her birine ikişer adet olmak üzere toplamda dört izleme değerlendirmeden oluşmaktadır.  

Bu uygulamalar, Konya Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından bölgeye götürülen optik okuyucu yardımıyla ve yine Konya Ölçme Değerlendirme Merkezinin oluşturduğu sistemle aynı gün içinde değerlendirilmekte ve sonuçlar öğrencilerimize uygulama sonuç karneleri ile verilmektedir. Bu sayede öğrencilerimizin kazanım eksikleri tespit edilerek öğretmenlere geri bildirimler verilmektedir. Konya’dan giden gönüllü öğretmenlerimizin destekleriyle öğrencilerin eksikliklerini tamamlamaya yönelik çalışmalar etüt salonlarında yürütülmektedir.

Konya’da 23 Mayıs 2023 tarihinde Konya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirilen LGS Öncesi Son İzleme ve Değerlendirme Uygulaması yine Belediyenin destekleriyle ve Konya Ölçme Değerlendirme Merkezi koordinesinde İskenderun Rauf Bey Gemisi’nde yatılı olarak kalan ve Antakya’da sınava girecek olan tüm 8. sınıf öğrencilerine uygulanmıştır. 

Deprem bölgesindeki çalışmalar, Millî Eğitim Bakanlığının koordinatörlüğünde devam etmekte olup geleceğe dönük yeni çalışmalar da planlanmaktadır.
 

Bakmadan Geçme