Konya Emniyeti bilgilendirme faaliyetlerinde de ilk sırada

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadelede yaptığı başarılı çalışmaların yanı sıra 2022 yılında gençleri ve aileleri bilinçlendirmek için eğitim faaliyetlerini de sürdürdü. Lise ve üniversitelerde öğrencileri uyuşturucu maddelere karşı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, ayrıca ailelerin ve eğitimcilerin de bilinçlenmesini sağlamak amacıyla 2022 yılında düzenlenen 368 programda 45.469 kişiye eğitim verildi.

Konya Emniyeti bilgilendirme faaliyetlerinde de ilk sırada
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, gençleri zehirlemek için uyuşturucu üretimi ve satışı yapan zehir tacirlerine yönelik gerçekleştirdiği başarılı operasyonların yanı sıra bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine de hız kesmeden devam ediyor.

Lise ve üniversite çağındaki gençlerin bu tuzağa düşmemeleri ve ailelerinin de bilinçlenerek çocuklarını kötü alışkanlıklardan uzak tutmamaları için her alanda İçişleri Bakanlığının öncülüğünde yürütülen projelerle bilgilendirme faaliyetleri yürütülüyor.

BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİ KAPSAMINDA 368 PROGRAMDA 45.469 KİŞİYE BİLGİ VERİLDİ

Narkotik ekiplerince uyuşturucu ile mücadele alanında Narko Rehber projesi kapsamında vatandaş grupları, kamu görevlileri, özel sektör çalışanları ve sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan gruplara, bu alanda sürdürülen mücadeleye destek olmaları ve farkındalığın arttırılması amacıyla 26 programda 7.456 kişinin katılımıyla bilgilendirme yapıldı.

Mevcut bulgular ve annelerin evlatlarına olan sonsuz sevgisi madde kullanımı ile mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetlerine ağırlık verilmesini ve özel bir önem atfedilmesini gösteriyor. Bu sebeple, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda 23.10.2020 tarihinde başlatılan “En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi” kapsamında ilimizde belediyeler, muhtarlar, halk eğitim merkezleri, STK’lar, din görevlileri ve okul aile birlikleriyle koordine kurularak, 307 programda 13.708 anne ve anne adayına narkotik ekiplerince bilgilendirme yapıldı.

Gençlik Modülü projesi kapsamında üniversitelerde, Narko Nokta projesi kapsamında Alışveriş Merkezleri, Fuarlar, Spor Müsabakaları gibi etkinliklerde kurulan standlarda ve Narkotır projesi kapsamında şehrin belirli bölgeleri ve etkinliklerinde yapılan bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinde 35 programda 24.305 kişiye bilgilendirme yapıldı.

2022 yılında Konya İl Emniyet Müdürlüğünce, İçişleri Bakanlığı önderliğinde yapılan Narko Rehber, En İyi Narkotik Polisi Anne, Gençlik Modülü, Narkotır ve Narko Nokta projeleri kapsamında toplam 368 faaliyette 45.469 kişiye uyuşturucu ile mücadele kapsamında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması yapıldı.

FATMA DOĞANAY

Bakmadan Geçme