• Haberler
  • Konya
  • Konya'nın o ilçesi yaşadı! Tam 60 Milyon Dolarlık Yatırım

Konya'nın o ilçesi yaşadı! Tam 60 Milyon Dolarlık Yatırım

Konya'nın Akşehir ilçesinde Gözpınarı Mahallesi'nde bulunan jeotermal sera alanında yapılacak yatırıma ilişkin olarak Akşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, ihale ile belirlenen enerji şirketinin girişim ve faaliyetleriyle Akşehir'e büyük bir katma değer kazandırılacağı vurgulandı.

İhaleyi kazanan şirketlerle bir araya gelen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; “Birleşik tarım konsorsiyum olarak jeotermal sera ihalesine giren ve ihaleyi kazanan 3 firmanın faaliyetleri ile Gözpınarı’ndaki jeotermal kaynağımız serayla hizmet vermeye devam edecek. Firma ilk etapta 350 bin m2 alanda bir sera kuracak ve bu anlamda Türkiye’de bir ilk olacak. Serada başlangıçta 150 kişilik istihdam sağlanacak. Firmamızın öngörüsüne göre akabinde 400 kişilik istihdama kadar ulaşılacak ve soğuk hava depoları, kurutma tesisleri, diğer enerji faaliyetlerinde bulunulacak.  Diğer taraftan yatırımın; tarım potansiyelini artırma, tarımsal ihracata yön verme anlamında da ilçemize katkı sağlayacağını düşünüyorum. Akşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi olarak biz de her türlü desteği kendilerine vereceğiz.” şeklinde konuştu.

İhaleyi kazanan enerji şirketinin Genel Müdürü Sonuç Erbaş da projeye dair değerlendirmesinde; “Akşehir’de gerçekleştireceğimiz jeotermal sera projesi için buradayız. Bu konuyla ilgili heyecan içerisindeyiz. Jeotermal ısıtma sistemiyle, en yakın zamanda yaklaşık 350 bin m2 alanda kapalı sera projesi gerçekleştireceğiz. Akabinde çalışmalar ilerledikçe turizm amaçlı kullanım alanlarımız için de faaliyetlerde bulunacağız. Bu anlamda yapacağımız projeyle birlikte enerji yatırımlarına da ağırlık vereceğiz. İlerleyen zamanlarda meyve kurutma tesisi ve arazinin açık alanlarında tarım faaliyetler gerçekleştireceğiz. Ürünlerimizin bölge halkına da destek olabilmesi için ürün perspektifimizi ihracata sunarak Akşehir’in bu anlamda tarım sektöründe öncü bir şehir olması için de elimizden geleni yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre; ilk etapta ülke ekonomisine ve Akşehir istihdamına katkıda bulunacak olan proje daha sonra tarım, turizm ve ihracat gibi pek çok alanda da Akşehir’in öncü bir şehir olmasını sağlayacak.

Bakmadan Geçme