• Haberler
  • Konya
  • Konya'nın o ilçesinde Cumhuriyet'in 100. Yılında ödüllü yarışması düzenlenecek

Konya'nın o ilçesinde Cumhuriyet'in 100. Yılında ödüllü yarışması düzenlenecek

Konya'nın Akşehir ilçesinde Akşehir Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında 'Zaferin Karargâhı Akşehir'den Cumhuriyet'in 100. Yılına' sloganıyla ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik 'Resim, Şiir ve Öykü' ile 'Kitap Okuma' yarışmaları düzenliyor.

Resim yarışmasına ilkokul, şiir yarışmasına ortaokul, öykü yarışmasına ise lise düzeyi öğrenciler katılabilecek. Kitap okuma yarışmasına ise ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri katılabilecek.

RESİM, ŞİİR VE ÖYKÜ YARIŞMASI

Resim Şiir ve Öykü Yarışması’na katılacak eserler 6 Ekim 2023 tarihine kadar teslim edilecek. Sonuçlar 23 Ekim 2023 tarihinde açıklanıp, ödül töreni ise 29 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşecek.

Resim, şiir ve öykü yarışmasında birincilere çeyrek altın, ikinci, üçüncü ve mansiyon ödülü kazananlara ise gram altın ile ödüllendirilecek.

KİTAP OKUMA YARIŞMASI

Kitap okuma yarışmasında, Gazetemiz köşe yazarlarından Mehmet Koç ve Dursun Solmaz’ın yazdığı, Akşehir Belediyesi Kültür Yayınları’ndan çıkan “100. Yılında 100 Tanığın Kaleminden Garp Cephesi Karargâhı Akşehir’de Yaşananlar” adlı kitap kullanılacak.
Yarışmanın başvuru tarih 22 Eylül – 20 Ekim 2023 tarihleri arasında olacak. Sınavlar ise 23 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Yarışmaya katılacak öğrenciler kitapları Akşehir Belediyesi web sayfasında bulunan e-kitaplar bölümünden dijital olarak veya Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden teslim alabilecek.

Yarışmada ortaokul ve lise düzeyinde 30’ar öğrenci ile üniversite düzeyinde 40 öğrenci ödül olarak Ankara gezisine gönderilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde Kurtuluş Savaşı mücadelesinde her türlü yokluk ve imkansızlığa rağmen bir bağımsızlık destanı yazılmıştır. Kurtuluş mücadelemizin köklü hatırasını yaşatmak üzere Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında Akşehir’de “Zaferin Karargâhı Akşehir’den Cumhuriyet’in 100. Yılına” sloganıyla gerçekleştireceğimiz bir dizi etkinlik planladık. Yarışmalara katılacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi. Yarışmalarla ilgili şartnamelere ve başvuru formlarına https://kultursanat.aksehir.bel.tr  adresinden ulaşılabiliyor.

Bakmadan Geçme