Konya'nın o ilçesinde protestolu kongre

Konya'nın Akşehir ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nde Protestolu Kongre yapıldı. Pazar günü çoğunluk aranmaksızın yapılan Akşehir ilçe kongresinde 139 delegeden 70'i katılarak oy kullanması dikkatlerden kaçmadı.

Akşehir İlçe Seçim Kurulu gözetiminde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kongresi’ne katılan bazı partililer baraj altındayken bile böylesine heyecansız ve coşkusuz bir ortamın yaşanmadığına şahit olduklarını dile getirdiler.

Divan başkanlığı seçiminden sonra faaliyet raporunu açıklarken yaptığı konuşmasın da İlçe Başkanı Ali İlker Gencer, “Akşehir İlçe Örgütünün seçim döneminde yalnız bırakılarak adeta cezalandırıldı. Milletvekili Genel seçimlerinde 3 Akşehirli aday adayı olmasına rağmen listelerde yer verilmedi ve milletvekili listeleri örgütün iradesini yansıtmadı. Cumhuriyet Halk Partisi  Akşehir İlçe Örgütü ise, seçim döneminde kendi özkaynakları ile çalıştı ve il yönetiminden gerekli desteği alamadı. Maalesef ki, il yönetimi Akşehir’deki başarının Cumhuriyet Halk Partisinin başarısı olacağının farkında bile değildi.  Seçim sonuçları sonucunda, yapılan ittifak dolayısıyla hangi siyasi partinin ne kadar oy katkısı yaptığını bilmek çok zordu ancak  başarının tek şartı seçimi kazanmaktır, bunun dışındaki her sonuç başarısızlıktır” dedi.

İlker, görev süreleri boyunca yönetimlerine destek veren partili-partisiz tüm paydaşlarına teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Eski yönetim kurulunun kongre üyeleri tarafından ibra edilmesinin ardından mevcut ilçe yönetimi ve beraberindeki bazı partililerin protesto amaçlı kongre salonu terk ettikleri görüldü. Aralarına İlçe Başkanı Ali İlker Gencer ve Gençlik Kolları Başkanı Hakan Birlik’in de bulunduğu 10 kişilik bir grup genç, hem yönetim kurulundan hem de il delegasyonun da yeterince temsil edilemediklerini ileri sürerek il delegeliğinden istifa ettiler.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Kongresinde yapılan seçim sonucu İl Delegeliği şu isimlerden oluştu: Murat Sabri Ak, Nergis Filizfidan Ak, Himmet Akkaya, Sepil As, Yaşar Baloğlu, Ahmet Baygın, Adem Baykondu, Ismahan Baykondu, İsmet Ceyhan, Osman Demir, Ayşe Demirtaş, Mustafa Erten, Metin Genç, Şemsettin Güneş, Osman Gölcür, Hatice İpek (Ali Kızı), Sefer İpek, Yurdaşen Karabağ, Hatice Kayhan, Sefa Kayhan, Ata Kıyıcı, Selma Kuytu, Eyüp Oyan, Ogün Öksüz, Ayla Öztaş, Hanife Sözeri, Onuralp Taş, Sercan Torun, Veli Ulaş, Abdullah Yurdakul Uzun, Sevim Uzun, Nurdan Yücal.

Bakmadan Geçme