Konya Smmmo Bilgilendirme Seminerlerine Devam Ediyor

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın üyelerine ve stajyerlerine yönelik eğitim faaliyetleri, 'Yabancı işçi çalıştırma mevzuatı ve uygulamaları' konulu bilgilendirme semineriyle devam etti. Seminer sunumu, Kızılay, İl Göç İdaresi, İŞKUR ve SGK İl müdürlüğü tarafından yapıldı.

Konya Smmmo Bilgilendirme Seminerlerine Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, İl göç idaresi müdürü Zeki Afşin Buzcu, Kızılay Konya toplum merkezi yöneticisi Şerife Didem Yurdal Demir, çok sayıda Oda üyesi ve stajyerinin katıldığı bilgilendirme seminerinin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Abdil Erdal;” Seminerimize desteklerinden dolayı Konya SGK İl Müdürümüz sayın Murat Mustafa Yavuz beye, İl göç idaresi müdürü sayın Zeki Afşin Buzcu beye, İŞKUR il müdürü sayın Emrah Keleş beye, teşekkürlerimi sunuyorum. Son yıllarda ülkemize oldukça dışarıdan yoğun bir göç mevcut. Özellikle Suriye’de yaşanan iç savaştan sonra yoğun bir göç dalgasına maruz kaldık. 18 Mayıs 2022 tarihinde Göç İdaresi Uyum ve İletişim Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye'de en az 5 milyon 506 bin 304 yabancı bulunuyor. Bu sayı içerisinde çalışabilir insan sayısını düşünürsek ülkemizde yabancı işçi sayısı oldukça fazla. Ülkemize gelen insanların yaşamlarına ve sosyal hayatlarına devam edebilmeleri için meslek ayrımı olmaksızın çalışmaları gerekiyor. Meslek farkı olmadan sigortalı şekilde işe başladıklarında biz mali müşavirler de işe başlama süreçlerine bir şekilde dahil oluyoruz.  Bu noktada yabancı işçi çalıştırmayla ilgili hem mevzuat yönünden hem de ne şekilde uygulamalar yapılması gerekiyor bunları konularında uzman isimlerden detaylı şekilde dinleyeceğiz.  Çalışma izni alınmadan yabancı işçi çalıştıran işverene her bir yabancı için çok yüksek para cezası uygulanmakta. Bu sebeple bugünkü seminerimizin mesleğimize ve meslektaşlarımıza oldukça fayda sağlayacağını düşünüyorum.  Geçen yıl aynı bugün yeni ruhsat alan meslektaşlarımıza ruhsat dağıtım töreni yapmıştık. Bugün yine seminerimizin sonunda aramıza yeni katılan meslektaşlarımıza ruhsat dağıtım töreni yapacağız. Kendilerine aramıza hoş geldiniz diyor, Meslek hayatınızda sizlere başarılar diliyorum.”

Seminer sonrasında zorlu sınav sürecinden sonra Mali Müşavir olmaya hak kazanan yeni üyelere ruhsat törenle teslim edildi. SADETTİN KALECİ

Bakmadan Geçme