• Haberler
  • Konya
  • Konya, Ulusal Akıllı Şehir Endeksi'nde Dört Yıldır Zirvede

Konya, Ulusal Akıllı Şehir Endeksi'nde Dört Yıldır Zirvede

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Akıllı Şehircilik uygulamaları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan Ulusal Akıllı Şehir Endeksi'nde dört yıl üst üste birinci sırada yer alarak dikkat çekiyor.

Konya, Ulusal Akıllı Şehir Endeksi'nde Dört Yıldır Zirvede
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü Akıllı Şehircilik uygulamalarıyla Türkiye'nin öncü şehirlerinden biri olma başarısını sürdürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Ulusal Akıllı Şehir Endeksi verilerine göre, 2020, 2021, 2022 ve son olarak 2023 yılında da Konya, birincilik kürsüsünde yer almayı başardı.

Akıllı Şehirler Olgunluk Değerlendirme Modeli kapsamında yapılan anket çalışmaları sonucunda Konya, ulusal düzeydeki akıllı şehir uygulamalarında 4 yıldır lider konumunu koruyor. Bu başarı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 2020-2023 Akıllı Şehirler Ulusal Stratejisi ve Eylem Planı'na uyumlu olarak hazırlanan Akıllı Şehir Stratejisi ve Yol Haritası ile elde edildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, yerli ve milli kaynakları kullanarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip, Akıllı Şehir Stratejisi ve Yol Haritası'nı tüm paydaşlarla birlikte hazırlayarak Türkiye'ye örnek oldu. Şehir, ulusal düzeydeki akıllı şehir olgunluk seviyelerini belirleyen değerlendirmeler sonucunda üst üste dördüncü kez birinciliği elde etti.

Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında geliştirilen Akıllı Şehirler Olgunluk Değerlendirme Modeli, şehirlerin akıllı şehircilik alanındaki kabiliyetlerini ölçerek olgunluk seviyelerini belirliyor. Konya, ulaşımdan çevreye, enerjiden sıfır atık konularına kadar 20'den fazla alanda yapılan değerlendirmelerle zirvedeki yerini sağlamlaştırıyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından herkesin erişimine açık olarak yayımlanan Ulusal Şehir Endeksi'nde Konya'nın liderliği, şehirdeki akıllı şehir uygulamalarını ve teknolojilerini etkin bir şekilde kullanmasını yansıtıyor. Konya aynı zamanda Bakanlık tarafından oluşturulan Akıllı Şehir Başarılı Örnekler Portalı'nda da 132 başarılı akıllı şehir uygulamasıyla dikkat çekiyor ve bu alandaki liderliğini pekiştiriyor.

Bakmadan Geçme