• Haberler
  • Konya
  • Konya ve diğer illerde MESEM yası: 'Adaletin geleceği günü beklediğimiz için kıyafetlerini saklıyoruz'

Konya ve diğer illerde MESEM yası: 'Adaletin geleceği günü beklediğimiz için kıyafetlerini saklıyoruz'

MESEM kapsamında eğitim gören 15 ve 16 yaşındaki öğrencilerin iş kazalarında yaşamını yitirmesi, Hatay, Konya ve Şanlıurfa'daki ailelerin acısını yeniden gündeme taşıdı. Evlatlarını kaybeden aileler, sorumluların ortaya çıkarılmasını ve adalet sürecinin hızlandırılmasını isterken, 'Adaletin geleceği günü beklediğimiz için kıyafetlerini saklıyoruz. Çocuklarımızın mezarı okul ya da iş yeri olmamalı.' diyerek tepkilerini dile getirdi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki MESEM öğrencisi Mahir Buğra Karagön, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda staj gördüğü iş yerinde elektrik akımına kapılarak can vermişti.  Karagön’ün ölümü, çocuklarını aynı şekilde kaybeden ailelerin acısını katladı.  Konya’nın Karapınar ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki MESEM öğrencisi Eren Dağ, 30 Temmuz 2024’te staj için gittiği tarlada elektrik akımına kapılarak, hayatını kaybetmişti. Hataylı Mahir Buğra Karagön’ün ölümünü duyunca acılarının katlandığını ifade eden Eren’in babası Murat Dağ, “Çocuğumuz öleli yıllar oldu, adaletin geleceği günü beklediğimiz için kıyafetlerini saklıyoruz.” dedi.  Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde MESEM kapsamında eğitim gördüğü fabrikada kalfası tarafından makatına hava basılması sonrası yaşamını yitiren 15 yaşındaki Muhammed’in babası Ahmet Kendirci ise, “Benim yavrum gibi, hayatının baharında bir çocuk ihmal yüzünden yine öldü.” diye konuştu. 

Konya ve diğer illerde MESEM yası: 'Adaletin geleceği günü beklediğimiz için kıyafetlerini saklıyoruz'

“ADALETİN GELECEĞİ GÜNÜ BEKLEDİĞİMİZ İÇİN KIYAFETLERİNİ SAKLIYORUZ”

Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi Eren’in ölümüyle ilgili yargılanan tüm sanıklar, son duruşmada tahliye olurken, kararın istinaf süreci devam ediyor. Mahir Buğra Karagön’ün ölümü sonrası konuşan Eren’in babası Murat Dağ, “Geçen günlerde Hatay’da hayatını kaybeden MESEM öğrencisi Mahir Buğra’nın ölümünü duyunca acımız katlandı. Eren’in ölümünü kabullenemiyoruz.  Bizim davamızda herkes serbest, tutuklu kimse yok. Hiç mi suçlu biri ya da ihmali olan biri yok. İçimiz kan ağlıyor. Çocuğumuz öleli yıllar oldu, adaletin geleceği günü beklediğimiz için kıyafetlerini saklıyoruz. İstinaf süreci uzadı, kardeşleri ve annesi çok yıprandı. Adalet bekliyoruz.” diyerek acısını dile getirdi.

Konya ve diğer illerde MESEM yası: 'Adaletin geleceği günü beklediğimiz için kıyafetlerini saklıyoruz'

“DAHA İYİ BİR GELECEK İÇİN OKUYORDU”

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde 14 Kasım 2025'te meydana gelen ve 15 yaşındaki Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) öğrencisi Muhammed Kendirci'nin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayda bir kişi tutuklu bulunurken, hazırlanan iddianame tamamlandı. Konyalı Murat Dağ gibi, Mahir Buğra Karagön’ün ölümüyle acılarının katlandığını söyleyen Muhammed Kendirci'nin babası Ahmet Kendirci, “Daha iyi bir gelecek için okuyordu. Eğitim gördüğü yer mezarı oldu.” dedi. 

Konya ve diğer illerde MESEM yası: 'Adaletin geleceği günü beklediğimiz için kıyafetlerini saklıyoruz'

“MAHİR’İN ÖLÜMÜNÜ DUYUNCA İKİNCİ KEZ SARSILDIK”

Ahmet Kendirci ise, acısını şu sözlerle yeniden ifade etti:  “Benim yavrum gibi, hayatının baharında bir çocuk ihmal yüzünden yine öldü. Hataylı Mahir’in ölümü acımızı katladı. Acıyı bilen ve hisseden biri üzülür. Biz Mahir’in ölümünü duyunca ikinci kez sarsıldık.  Oğlum Muhammed’in hayalleri vardı, daha iyi bir gelecek için okuyordu. Eğitim gördüğü yer mezarı oldu. Olayımızda iddianame tamamlandı, ihmal ya da suçlu varsa çıksın ortaya, sabretmek çok zor.”

Konya ve diğer illerde MESEM yası: 'Adaletin geleceği günü beklediğimiz için kıyafetlerini saklıyoruz'

 

 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!