• Haberler
  • Konya
  • Konya'ya 'Uluslararası İslami İlimler Eğitim Merkezi' kazandırılıyor

Konya'ya 'Uluslararası İslami İlimler Eğitim Merkezi' kazandırılıyor

Nizamülmülk, Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma derneği, 2020 yılının nisan ayında temelini attığı Uluslararası İslami İlimler eğitim Merkezi'nin yapımına devam ediliyor. Yurtdışından ve Yurtiçinden gelecek öğrenciler için hazırlıklarına tam gaz devam eden Nizamülmülk, Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma derneği yönetimi, inşaat çalışmalarının hızla sonlandırılması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade ettiler.

Konya'ya 'Uluslararası İslami İlimler Eğitim Merkezi' kazandırılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Derneklerinin amacını çocukların İslam dinini (Kur’an-ı Kerim, Siyeri Nebi, Hadis, İlmihal, Tefsir, Kelam dersleri ışığında) tam anlamıyla öğrenecekleri huzurlu, temiz ve sağlam bir kurum oluşturmak olduğunu vurgulayan Nizamülmülk Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma derneği Başkanı Musa Karakaya, “Bu işteki tek gayemiz ALLAH rızasını kazanabilmektir.” dedi. 

Konya'ya 'Uluslararası İslami İlimler Eğitim Merkezi' kazandırılıyor

Konuşmasına Rasulullah (S.A.S)’in sözlerini hatırlatarak başlayan Başkan Karakaya,” Kim Allah rızası için bir cami yaparsa, Allah da onun için Cennette bir saray yapar.’ Camii ve Kur’an kursu yaptırmanın fazileti Yüce Rabbimiz adının anılacağı, kulluk vazifelerimizden olan namazın eda edileceği bir caminin yapılması, birçok Müslüman’ın ebedi hayatta kurtuluşuna vesile olur. Halkın felahına yardım eden insanın, cennete girmesi ile ilgili bu Peygamber müjdesi, o kimsenin son nefesini iman ile teslim edeceğine işaret etmektir. İnşa ettiği bir cami ile İslam dininin yücelmesine ve insanların hidayete mazhar olup, cennete girmesine yardımcı olan mü’minin mükafatı, Allah’ın rızasına nail olmakla birlikte cennete girmek olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Konya'ya 'Uluslararası İslami İlimler Eğitim Merkezi' kazandırılıyor

Tek başına bir cami yapmaya gücü yetmeyen bir kimsenin yapılan bir mabede yardım etmesi durumunda aynı mertebeye nail olacağını belirten Karakaya,  “Allah’ın rızası emirlerinde gizlidir. Rabbimizin emirlerinin öğrenilmesine ve öğretilmesine en müsait yer, camiler, kur’an kurslarıdır. Yapılan konuşmalar, okunan hutbeler ve talim edilen bilgiler sayesinde pek çok kimse, dini hakikatleri mabetlerde duymakta ve öğrenmiş olmaktadır. Böylesine hayırlı bir hizmet gören caminin içinde namaz kılındığı müddetçe, banisinin amel defteri sevap yazılmaya açık tutulacaktır. Yapılan mabedin büyük olması şart değildir. Allah’a ibadet etme mahalli olması yeterlidir. Bir kimse, tek başına bir cami yapmaya gücü yoksa fakat yapılan bir mabede yardım etse aynı mertebeye nail olur.” şeklinde konuştu. 

Konya'ya 'Uluslararası İslami İlimler Eğitim Merkezi' kazandırılıyor

Karatay Müftülüğünün Nizamül Mülk Derneğine bağışlamış olduğu Çatal hüyük Mahallesindeki hazine arazisine Karatay Belediyesi tarafından 16.03.2020 tarih ve 20201205-32 ve 123302036 sayı ile inşaat ruhsatı verildi. 

İnşaat ruhsatı verilen derneğin 2020 yılı nisan ayı itibari ile inşaat faaliyetleri başladı.  Yaklaşık üç sene içerisinde bitirilmesi planlanan Cami, Kur’an Kursu ve Uluslararası İslami İlimler Eğitim Merkezi bünyesinde;
* 450 Kişilik Camii
* 450 Öğrenci ve 50 Hafız Öğrenci
* 250 Kişilik Yatak Kapasitesi
* Spor Salonu
* 350 kişilik yemekhane
* 350 kişilik Konferas salonu
* Etüd Salonu
* Revir Odası
* İnternet - Bilişim Odası
* Kütüphane ve 4-6 yaş gurubu çocuklar için kreş bulundurmaktadır.

Bakmadan Geçme