Konya'yı, Antalya'ya bağlayan tünel yılda 34 milyon lira tasarruf sağlayacak

Konya ile Antalya arasında yapımı bitmek üzere olan ve 4 dakikada İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayacak Demirkapı Tüneli'nin mayıs ayında açılması hedefleniyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Konya'yı, Antalya'ya bağlayan tünel yılda 34 milyon lira tasarruf sağlayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Antalya-Manavgat Ayrımı-Taşağıl-Derebucak Yolu üzerinde inşa edilen 67 kilometrelik yol, Konya – Antalya arasında bağlantı sağlayacak. 

Konya-Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergahında seyahat edenler, 4 dakikalık bir geçiş ile kısa sürede karasal iklimden Akdeniz iklimine geçişe şahit olacak.

Konya tarafında yağmur veya kar varken, Akdağ'ın diğer yamacında ise güneşli ve sıcak hava olabiliyor. Trafiğe açıldığında 80 kilometre hızla 4 dakikada geçilecek tüneli kullananlar kısa sürede iklim farklılığını hissedecek. Tünel ile yılda zamandan ve akaryakıttan toplam 34 milyon lira tasarruf sağlayacak.


ADINI AKDAĞ'IN ZİRVESİNDEKİ TARİHİ GEÇİTTEN ALIYOR
Demirkapı Tüneli, adını Akdağ'ın zirvesindeki, geçmişte kervanların kullandığı "Demirkapı" geçidinden alıyor. Güzergahta, Roma dönemine ait yaklaşık 4 kilometrelik döşeme yol ve geçit, mil taşı ve sunaklar yer alıyor. Yaklaşık 1800 metre yüksekten vadiye inen kıvrımlı döşeme yol, bozulmamış mimarisiyle dikkat çekiyor.

MAYISTA AÇILIYOR
Karayolları 13. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, yeni açılacak tünel ile ilgili şu şekilde konuştu: 
“Tünelin, İç Anadolu ikliminden Antalya'nın sahil havasına geçişine kısa sürede imkan sağladığın anlatan Gülşen, "4 dakika içinde vatandaşlarımız karasal iklimden Akdeniz iklimine ulaşıyor. Bu yolun Demirkapı Geçidi'nde vatandaşlarımız bin metre rakımının altında seyahat imkanına kavuşacak. Yakıttan ve zamandan da tasarruf sağlayacak. Yol ve tünel yapım çalışmaları tamamlandı. Aydınlatma ve havalandırma işlerine başladık. Mayıs ayında tüneli hizmete açacağız." 
 

Bakmadan Geçme