Konya'daki bu okul tarımsal üretimde ön plana çıkıyor

Konya'nın Çumra ilçesindeki Çatalhöyük Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi tarımsal üretimde ön plana çıkıyor

Konya'daki bu okul tarımsal üretimde ön plana çıkıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çumra Çatalhöyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okula ait arazilerde ürettikleri safran bitkisi ve çeşitli türlerdeki elmalarla tarımsal üretimde ön plana çıkmaya devam ediyor.

Tarım alanında eğitim alan öğrenciler, danışman öğretmenlerinin öncülüğünde hem sera hem de tarla şartlarında safran üretimi yapıyor. Ekonomik getirisi yüksek bir bitki olan safranı öğrenciler, çiçek hasatından çiçeklerinin kurutulmasına, soğan elde edilmesine, esans üretimine ve ticaretine kadar bütün üretim aşamaları uygulamaları ile birlikte öğreniyor. Günün erken saatlerinde öğrenciler tarafından toplanıp tasnif edilen safran çiçekleri, kurutulup uygun saklama koşullarında bekletilerek satışa hazırlanıyor. Yetiştirilen safranların ilaç ve gıda sektöründe kullanılmak üzere ilgili firmalara satışı gerçekleştiriliyor.

Bununla birlikte okula ait 15 dekarlık arazide, meslek öğretmenlerinin rehberliğinde golden, starking, pink lady, gala, grany smith gibi elma çeşitlerinin üretimi yapılıp satışa sunuluyor.

Bakmadan Geçme