• Haberler
  • Konya
  • Konyalı çocuklar, kardeşleri için gökyüzüne balon bıraktı!

Konyalı çocuklar, kardeşleri için gökyüzüne balon bıraktı!

İsrail'in saldırılarında binlerce çocuk hayatını kaybederken, yüzlerce çocukta engeli olarak kaldı. Konu hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan Konya Büyükşehir Belediyesi 'Kudüs'ün çocukları için Anadolu'nun Çocuklarından' sloganıyla basın açıklaması düzenledi.

Filistin’deki çocuklara farkındalık yaratmayı amaçlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, Kudüs Çalışma Grubu ve Bilgehaneler tarafından ‘Kudüs'ün çocukları için Anadolu'nun Çocuklarından’ adıyla basın toplantısı düzenledi. Konya geneli 71 çocuğun katılım sağladığı programa aileler de destek verdi. 


“SAVAŞ DEĞİL, KATLİAM VE SOYKIRIMDIR”

Yapılan program hakkında konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Talut Kerem Cengiz, "Tüm dünyanın gözleri önünde sayısız zulme ve acıya göğüs germeye çalışan, şehit olan, topraklarından sürülüp vatansız bırakılan Gazzeli kardeşlerimize selam göndermek istiyorum. İsrail, neredeyse bir asra yakın bir süredir sistematik olarak Filistin topraklarını işgal ederek yüzbinlerce Filistinliyi kendi vatanlarından ayrılmaya mecbur bıraktı. Bu haksız politika nedeniyle Filistin toprakları onlarca yıldır barıştan ve huzurdan mahrum kaldı. İsrail’in, hiçbir ahlaki ve vicdani ilke gözetmeksizin yürüttüğü bu operasyon, savaş değil, katliam ve soykırımdır" dedi.


Etkinliğe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çocuklar ve aileleri katıldı. Basın toplantısının ardından çocuklar gökyüzüne balon bıraktı. 

Bakmadan Geçme