Konyalı Genç Ekici'ye Dert Yandı: Burası Bana Bir Gelecek Vaat Etmiyor!

Emirgazi'de yaşayan 18 yaşındaki bir genç Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici'ye dert yandı. Türkiye'deki şartlar nedeniyle Amerika'ya gitme hayali kurduğunu söyleyen genç, 'Bu ülkede yaşanacak bir durum mu var? Ülkede ekonomi git gide kötüye gidiyor. Atatürk'ün belli kilometre toprak bıraktığı adam Atatürk'ü savunmuyor, 20 yıldır ülkede 10-15 yol yapan, 38 fabrika satan adama başkomutan diyor. Bu ülkede durmayı nasıl planlıyorsunuz?' diye konuştu.

Konyalı Genç Ekici'ye Dert Yandı: Burası Bana Bir Gelecek Vaat Etmiyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Konya’nın Emirgazi ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. 

YURTDIŞINA GİTME HAYALİ KURAN GENÇ, EKİCİ’YE DERT YANDI 

Babasına ait giyim dükkânında çalışan 18 yaşındaki bir genç Ekici’ye dert yandı.  Türkiye’deki ekonomik durum nedeniyle yurt dışına gitmek istediğini söyleyen genç, önce Dubai’ye gidip orada çalışma vizesi almak istediğini daha sonra Amerika’ya gitmek istediğini belirtti. 

“ÜLKEDE YAŞANACAK BİR DURUM MU VAR?”

Ekici, ise gence, “ Bu anlattığın şey beni gençlik adına üzüyor” dedi. Genç ise, cep telefonunu göstererek, “Ama bu ülkede yaşanacak bir durum mu var. Mesela bu telefon bu ülkede 60 bin lira. Diğer tarafta 800 Euro’ya alıyorsun. İşte bu ülkede yaşa yaşa nereye kadar? 60 bin lirayla biz 5 ayda falan alıyoruz ama orada adam ayda 80 euro ödeyerek 12 ay bir yere bağlı kalarak alıyor. Benim dayımda 800 euro’ya 15 pro max aldı. 15 pro max 99 bin lira. Biz burada Plus’unu alabiliyoruz ancak” şeklinde yanıt verdi. 

“BURANIN BANA BİR GELECEK VERECEĞİNİ HİÇ ZANNETMEDİM”

Gencin cevabı üzerine Hasan Ekici “Burası sana bir gelecek vadetmiyor” diye sordu. 

Genç ise Ekici’ye “Buranın bana bir gelecek vereceğini zaten hiç zannetmedim. Gölde balık 2 kilo büyür, denizde 4 kilo olur, okyanusta 8 kilo olur. Okyanusun köpek balığı çok olur. Göletin köpek balığı olmaz. O yüzden benim hayallerim biraz daha geleceğe yönelik” dedi. 

“ÜLKEYİ YÖNETENLERİN DERS ÇIKARMASI GEREKEN BİR DURUM”

Hasan Ekici, gencin sözleri üzerine ülkeyi yönetenlerin ders çıkarması gerektiğini belirterek,  “Yasin, senin geleceğini bizim burada kurmamız lazım. Maddi refahı öyle bir arttırmamız lazım ki senin hayallerin Amerika’da Dubai’de değil Türkiye’de kurman lazım. Ama maalesef geldiğimiz ekonomik koşullarda birçok gencimiz gibi sende hayallerini toprağından, vatanından uzak yerlerde kuruyorsun. Bu da parti ayırmaksızın tüm siyasilerin, özellikle ülkeyi yönetenlerin ders çıkaracağı bir durum maalesef” şeklinde konuştu. 

“EKONOMİ GİT GİDE KÖTÜYE GİDİYOR”

Genç ise ülkede ekonomi durumu eleştirdi.  “Yanlış anlaşılmasın, adam 20 yıldır bir hanedanlık kurdu hala gitmiyor” diyen Genç,  “Daha ne yapacak ülkede ben çözemedim. Kendi arkadaş gurubumdan da oy atan ve atmayanlar vardı. Eleştirmek gibi değil ama 20 yıldır bu ülkenin başında herhangi bir değişim olduğunu ben hiç görmedim. Ekonomi git gide kötüye gidiyor. Daha ne yapacağız? Adamlara 7 bin 500 lira maaş veriyor. Adamlar bununla geçindiğini söylüyor. Nasıl geçiniyorlar ben hala anlayamıyorum. Emeliler adına konuşuyorum. 11 bin 400 lira bir asgari ücret, Konya’da ev kiraları 15 bin liraydı. Şimdi 17 bin 2 lira yaptı, ev kirası 20-22 bin lira olacak. Ki bir evde 2 kişiden daha aşağı çalıştığı zaman o evi geçindirme şansı sıfır. Adım kadar da eminim ki bu işin içerisindeyiz. Kendimiz de bu işlerle uğraşıyoruz, alt şu bu… Araba piyasası git gide artıyor. Eskiden en azından tarımdan iyi kötü bir şey kazanıyorduk. Şimdi onun da önüne geçtiler. Traktör vergisiydi, bandroluydu… Yılda 4 vergiye çıktı. Şimdi verginin indirimi geldi. 10 bin liralık vergi 8 bin liraya düştü. Eski düzenden bir farkı olduğunu sanmıyorum. Paranın herhangi bir değeri yok. Bu ülke değerlenene kadar da Türkiye elden gider. Eskiden Türklerin savaşla ülkesini savaşla elinden alamazsın ama değerlerini değiştirirsen başa gelirsin’ derlerdi. O yüzden şimdi Türkiye’de camide namaz kılan yok.” İfadelerini kullandı.

“ADAM ATATÜRK’Ü SAVUNMUYOR AMA 38 FABRİKA SATANA BAŞKOMUTAN DİYOR”

Gelecek Partisi Konya Milletvekili gencin açıklamaları üzerine, “Mücadeleyi burada vermek lazım değil mi?” dedi. Genç ise, “Burada mücadele veriyoruz ama Atatürk’ün belli kilometre toprak bıraktığı adam Atatürk’ü savunmuyor, 20 yıldır ülkede 10-15 yol yapan, 38 fabrika satan adama başkomutan diyor. Bu ülkede durmayı nasıl planlıyorsunuz. Olayı kısaca çözdük bence” diye konuştu. 

Genç, ayrıca dayısının MHP’nin eski Emirgazi ilçe Başkanı olduğunu babasının ise eski milliyetçi olduğunu söyledi.

Bakmadan Geçme