Konyalılara kötü haber: Yüzde 50 zam geldi

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşın en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de kıyma çektirme ücretinin ne kadar olacağı oldu. Bayramın yaklaşmasıyla birlikte kasaplardan kötü haber geldi. Kurban etlerini parçalamak, kıyma çektirmek artık iki katı fiyata yapılacak. 1 kilo kıyma çektiren vatandaş 6 lira ödeyecek.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Kasaplarda hazırlıklar sona erdi. Kurban Bayramı'nın ikinci günü kasaplarda yoğunluk beklenirken kurban etlerini kıyma yaptırmak isteyen vatandaşlar, bu yıl zamlı fiyatlar ile karşı karşıya kalacak.

Konya’da kurban eti çektirme fiyatlarına yüzde 50 zam geldi. 2021 Yılında 2 TL olan et çekim fiyatına 2022’de 4 lira ödeyen vatandaşlar, bu Kurban Bayramı'nda 6 TL ödeyecek.

Hakimiyet.com’a konuşan Kasaplar, "Kurban Bayramı hazırlıklarımızı tamamladık. Vatandaşlarımıza en güzel hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Geçen sene kıyma çektirmenin kilosu 4 liraydı, bu sene 6 lira civarında olacağını tahmin ediyoruz. Bayramın ikinci gününden itibaren yoğunluk başlar, bayramın sonuna kadar devam ediyor.” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme