Konyaspor'dan 4 yıl sonra bir ilk hedefi!
Trendyol Süper Lig'de oynadığı son 3 karşılaşmada kalesini gole kapatan Tümosan Konyaspor, Amedspor deplasmanında da aynı başarıyı tekrarlamak istiyor. Yeşil-beyazlılar, Diyarbakır'da gol yememesi halinde 2022-2023 sezonundan bu yana ilk kez üst üste 4 lig maçını gol yemeden tamamlayacak.
Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında 17 Ekim Cumartesi günü deplasmanda Amed Sportif Faaliyetler ile karşı karşıya gelecek. Sezonun ilk haftalarında savunmada istediği görüntüyü sergileyemeyen Anadolu Kartalı, son 3 maçta ortaya koyduğu performansla bu alanda önemli bir gelişim gösterdi. Ligin ilk 4 haftasında kalesinde 8 gol gören yeşil-beyazlı ekip, sonraki 3 karşılaşmada ise rakiplerine gol şansı tanımadı. Trabzonspor, Kasımpaşa ve Başakşehir maçlarını gol yemeden tamamlayan Konyaspor, savunmadaki istikrarlı görüntüsünü Amedspor karşısında da sürdürmenin hesaplarını yapıyor.
KONYASPOR, 4 YIL SONRA TARİHE GEÇMEK İSTİYOR
Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde çıkışını sürdüren Konyaspor, Amedspor karşısında da kalesini gole kapatması halinde Süper Lig’de üst üste 4 maçta gol yememe başarısı gösterecek. Yeşil-beyazlılar, böylece 2022-2023 sezonundan bu yana ilk kez bu seriye imza atacak. Anadolu Kartalı, söz konusu sezonda ligin ilk 6 haftasını gol yemeden tamamlayarak dikkat çekmişti. O dönemde de takımın başında İlhan Palut görev yapıyordu.
Konyaspor, Amedspor deplasmanında savunma disiplinini koruyarak hem yenilmezlik hedefi doğrultusunda avantaj elde etmek hem de yaklaşık 4 yıl önce yakaladığı başarılı savunma grafiğini yeniden yakalamak istiyor.