Küçükbaş hayvanlarda hastalık alarmı!

Artvin'de küçükbaş hayvanlarda çiçek hastalığı tespit edildi. Bir süreliğine hayvan hareketlerine ve ürünlerine kısıtlama getirildi.

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde yaşanan hayvan ölümleri nedeniyle, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından inceleme yapıldı. Çalışmalar sonucunda koyun ve keçilerde çiçek hastalığı tespit edildi.

Hastalık nedeniyle ilçede hayvan hareketleri ve ürünlerine 2 ay sürecek şekilde kısıtlama getirildi. Bundan başka bölgede hayvanlara aşılama çalışması başlatıldı.

“10 hayvanı telef oldu”

Çamurlu köyünde 250 küçükbaş hayvanı olan Mücahit Yılmaz, yağmur çamur, soğuk  ava demeden mücadelelerini devam ettirdiklerini belirtti. Hayvancılık işini severek yaptığını belirten Yılmaz, “14 senedir bu mesleği yapıyorum. Bu aralar bilindiği üzere bölgede çiçek hastalığı var. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Aşılarımızı yaptık. Hastalık tespit ettiğimiz 3 hayvanımız farklı bir ahırda onlara ayrıca bakıyoruz. Şuana kadar 10 hayvanım telef oldu. Yetkili birimlerin yardım edeceğine inancımız tam. Hayvanlarımızın doğrumu yaklaştı. Onları sıcak ortamda tutmaya çalışıyoruz. Bu hastalık soğuğu sevmiyor” dedi.

Bakmadan Geçme