• Haberler
  • Keşfet
  • Lezzetini bilmeden hep lavaboya dökmüşüz! Sosları daha lezzetli yapıyor.

Lezzetini bilmeden hep lavaboya dökmüşüz! Sosları daha lezzetli yapıyor.

Makarna çok sevilir ve afiyetle tüketilir. Makarnanın suyu ise en az kendisi kadar lezzetlidir. Öyleyse şimdiye kadar lavaboya döktüğünüz makarna sularını artık dökmeyin.

Türkiye’de makarna çok tüketilir. Ev hanımları salçalı, soslu ya da sebzeli hazırladığı makarnalarla damakları çatlatır. Doyurucu ve besleyici olan makarnalar diyet yapanlar için de uygundur. Diyet yapanlar makarnayı sebzeli ya da buğday unlu tercih ediyor. Böylece makarna kilo da yapmıyor. Makarnanın yanı sıra makarnanın suyu da çok faydalıdır. Peki makarna suyu nerelerde değerlendirilir.

SOS YAPARKEN EKLEYİN! MAKARNA SUYUNA HAYIR DİYEMEYECEKSİNİZ

Makarna suyunu değerlendirmenin birden fazla alternatifi var. Fakat en doğru ve en lezzetli değerlendirildiği nokta ise sos hazırlamadır. Mutfağınızda sos hazırlarken makarna suyunu tercih edebilirsiniz. Haşlanmış makarnanın suyu içerisindeki aromayı soslara vererek sosların lezzetini artıracaktır.

Lezzetini bilmeden hep lavaboya dökmüşüz! Sosları daha lezzetli yapıyor.

Makarna suyunu değerlendirebileceğiniz diğer alternatifler:

Aromatik bir bileşen: Haşlanmış makarna suyu, makarnanın pişirildiği sırada içine giren baharatlar ve tuz nedeniyle lezzetli bir sıvıdır. Bu su, yemeklere tat vermek için kullanılabilir.

Tuz ve mineraller: Makarna suyu, pişirme sırasında eklenen tuz ve makarnanın içindeki mineralleri içerebilir. Bu mineraller vücudun ihtiyaç duyduğu bazı eser elementleri sağlayabilir.

İçme suyu alternatifi: Bazı insanlar haşlanmış makarna suyunu içme suyu alternatifi olarak kullanabilirler. Bununla birlikte, içme suyu, genellikle daha saf ve temizdir, bu nedenle haşlanmış makarna suyunu içmek yerine içme suyu tüketmek daha sağlıklı bir seçenektir.

Pişirme sıvısı: Bazı yemek tariflerinde, makarna suyu yemek soslarını veya yemekleri tatlandırmak için kullanılabilir. Makarna suyu, bu tür yemeklerin lezzetini artırabilir.

  • Ancak, haşlanmış makarna suyunun faydaları, diğer besin kaynaklarına kıyasla oldukça sınırlıdır. Daha sağlıklı bir şekilde vitamin, mineral ve diğer besin öğeleri almak için çeşitli meyve, sebze, tahıllar, et ve süt ürünleri gibi besinleri tüketmek daha iyidir. Ayrıca, haşlanmış makarna suyunu içme konusunda dikkatli olunmalıdır, çünkü bu su, yemek pişirilirken sodyum içerebilir ve fazla tuz tüketimi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Lezzetini bilmeden hep lavaboya dökmüşüz! Sosları daha lezzetli yapıyor.

NEFİS SALÇALI SPAGETTİ TARİFİ

Malzemeler;

  • 1 paket spagetti,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 2 yemek kaşığı domates salçası,
  • Sıvı yağ,
  • Tuz,
  • Kuru nane

Püf noktasıyla spagettinin yapılışı;

  1. Uygun bir tencerenin içerisine yeteri miktarda su koyup kaynatın.
  2. Kaynayan suyun içerisine tuzu ekleyip spagettileri içerisine atın ve ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika boyunca pişirin.
  3. Spagettiler bir kenarda pişerken, başka bir tencereye sıvı yağ ve salçaları ekleyip, salçaların kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Kokusu çıkan salçanın içerisine damak tadınıza göre nane atın ve bir tur karıştırın.
  5. Pişen spagettileri ocaktan alın ve suyundan bir bardak kadar kenara ayırın.
  6. Spagettileri süzgece aktarıp suyunu süzün.
  7. Kenara ayırdığınız makarna suyunu salçalı sosun içerisine dökün ve 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyin.
  8. Bir iki taşım kaynadıktan sonra suyu süzülen spagettiyi içerisine ilave edip salçalı sosu tüm spagettiye karışana kadar karıştırın.

Kaynak: haber7.com

Derleme: hakimiyet.com

Görsel kaynak: youtube.com

Bakmadan Geçme