LGS başvuruları başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca, 2 Haziran'da yapılacak merkezi sınav başvuruları için son tarih 29 Mart!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları bugün başladı. Sınav, 2 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Sınav, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak. Başvurular, 29 Mart'a kadar "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı olarak yapılacak.

Başvuruların ardından, okul müdürlükleri öğrencilere rehberlik edecek ve başvurular 1 Nisan 2024'e kadar onaylanacak.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapacaklar.

Sınavda, her alana yönelik 8. sınıf öğretim programlarına dayalı sorular yer alacak. Sınav sonuçları, 28 Haziran'da "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

Öğrencilerin sınav giriş belgeleri, 24 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak ve onaylandıktan sonra teslim edilecek.

Sınavda birinci oturumda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak. İkinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak.

Sınav sonuçlarına ilişkin belgeler posta yoluyla gönderilmeyecek, öğrenciler sonuçlarını "www.meb.gov.tr" internet adresinden öğrenebilecekler.

AA

Bakmadan Geçme