Makine Mühendisleri Odasından istiklal marşı açıklaması

Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Dr. Aziz Hakan Altun, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü hakkında ' İstiklal Marşı, vatanı işgal kuvvetleri tarafından paylaşılmak ve tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin yeniden var oluşunu, yeniden şahlanışını anlatan bir destandır. İstiklal Marşı, Milletimizin milli ve manevi değerler uğruna verdiği mücadelenin manzum ifadesidir' şeklinde konuştu.

Makine Mühendisleri Odasından istiklal marşı açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaşadığı Toplumun Değerini Bilen Kişi
KONYA HABER: Mehmet Akif Ersoy’un içinde yaşamış olduğu toplumun değerlerini çok iyi bilen bir kişi olduğunu söyleyen Altun, “Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı´yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş, halkımızın gönül ve ruh dünyasını en güzel şekilde ifade etmiştir. Mehmet Akif Ersoy, dönemin toplumsal değişim ve dönüşümlerine yaşamıyla tanıklık etmiş ve bu tanıklığı eserlerine yansıtmış büyük bir fikir adamımızdır. O güç dönemlerde toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yaşamış, inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadolu´yu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, Milli Mücadele’ye değerli katkılarda bulunmuştur” dedi. 

“Mehmet Akif Ersoy, Milletimize İlham Kaynağı Olmuştur”
Türk milletinin kalbinde ayrı bir yer edinmiş olan Mehmet Akif Ersoy’un fikirlerinden de bahseden Altun, “ Mehmet Akif Ersoy, fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla her zaman Milletimize ilham kaynağı ve rehber olmaya devam edecektir. Bu nedenle, İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yıl dönümünde İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve Milletimizin istiklali için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” diyerek sözlerine son verdi. 

KONYA HABER - HAKİMİYET

Bakmadan Geçme