• Haberler
  • Ekonomi
  • Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız: Büyük sorunlar yaşıyoruz

Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız: Büyük sorunlar yaşıyoruz

Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız yılın ilk yarısı için yemekli değerlendirme toplantısı yaptı

Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız: Büyük sorunlar yaşıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atiker Tesislerinde Düzenlenen Toplantıya  Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, Konya Merkez Sebze Üreticiler Birliği Başkanı Yüksel Yılmaz ,Yeni Bahçe Sulama Birliği Kooperatif Başkanı Mevlüt Çapar , Traktör Mobil İstasyon Amiri  Yusuf Alkan katıldı.

Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız su ve ikinci ürün ekimi ilgili büyük sorunlar yaşadıklarını belirterek ‘ Artık havza bazlı üretime geçmemiz lazım .Bu da yavaş yavaş bakanlık düzeyinde görüşmelerle devam ediyor. Artık kaçış kalmadı 2. ürünlerin ekilmesi tehlikeli bir duruma geldi. Muhtarlarımızın hepsi burada tabii köylerimiz  belki daha burdan çok etkilenmiyor ama özellikle Çarıklardan başlamak üzere Kaşınhanı, Ovakavağı, Alakova, Bahçeşehir gibi Yenibahçe'de  dahil olmak üzere kuyu suları inanın 40 metre, 50  metrelere indi. Enerji maliyetleri ileriki yıllar için bize tehlike olduğunu gösteriyor. İkinci ürün ekimiyle ilgili veya havza bazlı üretim bazı ürünlerin ekilmemesi gibi durum söz konusu bunu da ileriki günlerde İl Müdürümüzle, bakanımızla  yapacağımız çalışmalarla siz değerli muhtarlarımıza, çiftçilerimize duyuracağız. Bundan sonra bir damla suyu boşa akıtma lüksü bu ülkeden kalkmıştır. Meteorolojik veriler önümüzdeki yıllarda kuraklık olduğunu gösteriyor. Allahü Teala 'dan rahmetini ve bereketini üzerimizden kaldırmamasını niyazi ediyorum. Dua ediyoruz Rabbim bol yağışlı ,bereketli günler versin inşallah" dedi

Bakanlıktan da damlama borularıyla ilgili destek beklediklerini de ifade eden Yağız ‘Çalışmalar son aşamaya geldi. Her sıraya damlama serilme  mecburiyeti var artık. Evet bu bizim biraz maliyetimizi artıracak ama 70 cm döşenen dolayısıyla 140 cm sulayan mısırı da tek sıraya serersek 6 saatte bu sulamayı gerçekleştireceğiz. 24 saat su vermek zorunda kalmayacağız’ ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme