Mevlit yemeğinde onlarca kişi zehirlendi

Arnavutköy'de bir mevlit yemeğinde onlarca kişi zehirlendi. Yaklaşık 50 kişinin ambulansla hastaneye kaldırıldığı belirlendi.

Olay, akşam saatlerinde Arnavutköy Durusu Mahallesi Uğuralp Sokak'ta meydana geldi. Oğlu askere gidecek olan bir şahıs komşularını mevlit yemeğine çağırdı. Mevlitte yemek yiyen insanlardan bazıları bir süre sonra rahatsızlandı. Durumun ihbar edilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Zehirlendiği tespit edilen kişiler, ambulanslarla Arnavutköy Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaklaşık 50 kişinin ambulansla hastaneye kaldırıldığı belirlendi.

"Hepsinde etki göstermemiş"

Mahalle sakinlerinden olan Tarkan Yalçın, ”Yeğenimin asker gecesini yapıyorduk. Mevlit okuttuk. Burada bir yemek verdik. Bu yemekten dolayı zehirlenme olmuş. Şu an hastanedeyiz. Tüm yaralılar şu an iyi. Sadece mide bulantısı ve kusma oldu. Hepsinde etki göstermemiş. Bünyesi zayıf olan kişilerde etki göstermiş. Doktorlar ile konuştuk. Şu an da herhangi bir sıkıntı yok” diye konuştu.

"2-3 kaşık yedim"

Zehirlenen kişilerden olan Bahar Çayır ise, “Biz de komşuyuz. Komşumuzun asker mevlidine gittik. Ben bir de mide ameliyatlıyım. Yemeği 2-3 kaşık yedim ama zehirlenmişim. Çok şükür şimdi iyiyiz. Yemekte tavuklu pilav ve helva vardı” diye konuştu.

"Durumu ağır olanlar var"

Bir diğer mahalleli Ahmet Hundi ise, “Aşağı yukarı 50 kişi rahatsızlandı. Mevlidi yapan teyzem, pilavı kendilerinin yaptığını ama tavuğu cuma günü aldıklarını söyledi. Dolaba koyduktan sonra kaynatıp pilavın üstüne koymuşlar. 16.00 sıralarında yediler. Akşam saatlerinde belirtiler başladı. Kusma, ishal gibi belirtiler oldu. Çoğunda fazla bir şey yok ama durumu ağır olanlar da var. Doktorlarımız ilgileniyor. Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme