MİLKA BOYKOT MU? Mor inekler boykot radarında: Milka hangi ülkenin?

Milka boykot mu? Her yeni nesile nefis çikolatasıyla damga vuran Milka, yeni bir haberle gündemde. İşgalci İsrail yönetiminin başlattığı saldırıların ardından Gazze'de yaşanan soykırıma tepki gösteren milyonlarca insan boykot kampanyası başlattı. Böylece Türkiye başta olmak üzere dünyanın her bir köşesinde İsrail üretimi ya da ekonomisine katkı sağlayan ürünler boykot listesine alındı. Peki Milka hangi ülkenin?

Milka boykot mu? Milka hangi ülkenin? soruları gündemde. İsrail mallarını başlatılan soykırım ve katliam nedeniyle boykot listesine alan milyonlarca insan kampanyayı sıkı tutuyor. Bu çerçevede İsrail ekonomisine doğrudan ya da dolaylı olarak etkisi bulunan tüm marka ve ürünler boykot listesine ekleniyor. Şimdi tüm dikkatler ise Milka’da…

MİLKA BOYKOT MU?

Milka’nın 1999 yılından bu yana İsrail’in Kfar Saba bölgesinde bir fabrikası var. Bu fabrikada üretilen ürünler dünyaya ihraç ediliyor. Dolaysıyla Milka markasının ürünleri İsrail ekonomisine doğrudan ve dolaylı olarak büyük katkı sağlıyor.

Boykot kampanyasına destek veren vatandaşların bu detayı göz önünde bulundurması oldukça önemlidir.

MİLKA BOYKOT MU? Mor inekler boykot radarında: Milka hangi ülkenin?

MİLKA HANGİ ÜLKENİN?

Milka, İsviçre merkezli bir çok uluslu çikolata şirketidir. Milka'nın merkezi, İsviçre'nin Bern kantonunda bulunan Zug şehrindedir. Ancak Milka dünya çapında birçok ülkede operasyonlar yürütmektedir.

Milka, 1901 yılında Daniel Peter tarafından kurulmuştur. Milka, sütlü çikolatasıyla ünlüdür. Milka'nın en ünlü ürünleri arasında Milka Çikolata, Milka Oreo, Milka Hazelnut ve Milka Oreo Hazelnut bulunur.

Milka, İsviçre'nin en büyük çikolata üreticisidir. Milka, dünyanın birçok ülkesinde popüler bir çikolata markasıdır.

Milka'nın sahibi, İsviçre merkezli bir çok uluslu gıda ve içecek şirketi olan Mondelez International'dır. Mondelez International, dünyanın en büyük çikolata üreticilerinden biridir.

Bakmadan Geçme