Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ilimizde okul ve spor tesisi açılış programlarına katıldı

Konya Organize Sanayi Anaokulu, Selçuklu Belediyesi Gelişim ve Teknoloji Akademisi ve Karatay Belediyesi tarafından okullarımıza kazandırılan 30 spor tesisinin açılışı 29 Eylül 2023 Cuma günü Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'in katıldığı törenlerle gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf  Tekin ilimizde okul ve spor tesisi açılış programlarına katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin Konya Organize Sanayi Anaokulunun açılışında, gittiği her yerde yerel yönetim mensubu olan kişilerin eğitim-öğretim süreçlerine desteklerini çok önemsediğini ve takdir ettiğini belirterek “Burada da hem Büyükşehir Belediye Başkanımız hem de ilçe belediye başkanlarımız sürece ciddi destek olmuşlar. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Meslek liselerini yeniden cazip, tercih edilir ve sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak hale getirmek için yapılan çalışmaları anlatan Bakan Sayın Yusuf Tekin, sektörle her türlü işbirliğine açık olduklarını belirtti.

Bakan Sayın Yusuf Tekin Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan Gelişim ve Teknoloji Akademisinde yaptığı konuşmada; öğretmenlerin, çocuklara kendi alanlarıyla ilgili konularda eğitim öğretim sürecinde destek olduklarını belirterek, "Yabancı dil, Türkçe, matematik öğretiyorlar. Ama eğitim öğretim süreci sabah 09.00'da başlayıp akşam 16.00'da biten bir süreç değil. Bu süreç evde, ailede, okul dışı ortamlarda da devam etmesi ve beslenmesi gerekiyor. Yarım bırakılırsa eksik kalıyor." dedi. Bakan, Gelişim ve Teknoloji Akademisinin, çocukların okul dışı alanlarda eğitim öğretim süreçlerini devam ettirebilecekleri bir mekan olduğunu söyledi.

Karatay Belediyesi tarafından ilçedeki okullara kazandırılan 30 halı sahanın 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen açılışında, dijital bağımlılık ve obeziteyle mücadelenin önemini vurgulayan Bakan Tekin: "Dijital bağımlılık, sadece çocuklarımızın zamanını çalmıyor. Çocuklarımızın psikolojilerini altüst ediyor. Çocukların sağlıklarını perişan ediyor. Bununla beraber, hareketsizlikten kaynaklanan obezite dediğimiz problemler ortaya çıkıyor. Bakın bu sadece bugünün problemi değil, gelecek dönemde Türkiye'nin ekonomisini, toplumsal yapısını, kültürel yapısını altüst edecek bir problem. Çocuklarımızın hem dijital bağımlılıkla hem obeziteyle mücadele edebilecekleri, spor yapabilecekleri, kültür fizik hareketleri yapacakları mekanlar oluşturalım istedik. Bugün de açılış için buradayız." dedi.

Vali Sayın Vahdettin Özkan eğitim kurumlarının kapasitesinin arttırılması ve eğitime yönelik katılımın arttırılması, Milli Eğitim Bakanlığının stratejik hedeflerinin özünü, esasını oluşturduğunu söyleyerek “Bugün de şehrimizde bu eğitim hizmetlerinin kalitesini, kapasitesini ve katılımını arttırma yönünde herkesin iş birliğini görüyoruz. Milletvekillerimizle, belediyelerimizle, başta Milli Eğitim Bakanlığının teşkilatlarıyla ve en önemlisi velilerimiz, öğrencilerimiz ve buna rehberlik eden öğretmenlerimizin rehberliğinde bu serüveni hep beraber yürütüyoruz.” dedi. Hayat boyu eğitimin öneminden bahseden Vali Sayın Vahdettin Özkan, hayat boyu eğitimin altını dolduracak her alan her sektör, her kurum, her kuruluşun  paydaşları olduğunu belirtti. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay ise Konya modeli belediyecilik anlayışıyla hizmetler ürettiklerini ifade ederek sürdürülebilir belediyeciliğin öneminden bahsetti. Konya’nın  her zaman Türkiye'nin öncü şehirlerinden birisi olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı  “Özellikle eğitim konusunda merkezi idareyle iş birliğinin en iyi olduğu şehirlerden birisi Konya'dır. Sayın Valimiz, Bakanlığımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve diğer tüm kurumlarımızla birlikte şehrimizi geliştirmek adına yoğun bir çaba sarf ediyoruz.” dedi.
 

Bakmadan Geçme