• Haberler
  • Motokuryelerin Trafiğe Çıkışı Yasaklandı: O İlde Yaşayanlar Dikkat! Gece 03.00 ile 18.00 Arası…

Motokuryelerin Trafiğe Çıkışı Yasaklandı: O İlde Yaşayanlar Dikkat! Gece 03.00 ile 18.00 Arası…

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava koşulları trafikte seyir halinde can güvenliği tehlikeye giren motokuryeler hakkında yeni bir düzenlemeyi beraberinde getirdi.

Çanakkale'de yaşayanlar için valilikten kritik o açıklama dün akşam saatlerinde paylaşıldı. Çanakkale'de hava şartlarında gerçekleşen ani değişimden kaynaklı olarak gece saat 03:00 ile akşam 18.00'a kadar motosiklet, elektrikli scooter, scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkması yasaklandı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada meteorolojiden gelen uyarıya dikkat çekilerek hava şartları nedeniyle böyle bir karar alındığı paylaşıldı. Çanakkale Valiliği'nin tedbir amaçlı başlattığı bu uygulama oluşabilecek kazaların önüne geçebilmek için resmi bir açıklama ile duyuruldu.

Yasağın Sebebi Neydi?

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada Çanakkale'nin güneyinde bulunan Ayvacık, Bozcaada, Ezine ve Bayramiç bölgelerinde beklenen kuvvetli ve yoğun yağış nedeniyle yasak kararının alındığı bilgisine yer verildi.

O İlçelerde Yaşayanlar Dikkat!

“Meteorolojik değerlendirmeler sonucu” diyerek cümlesini başlatan Çanakkale Valiliği o açıklamada şu detaya yer verdi:

“Bozcaada, Bayramiç, Ezine, Ayvacık ilçelerimizde 21 Aralık 2023 Perşembe günü saat 03:00'dan 18:00'a kadar scooter, motosiklet, elektrikli scooter ya da motokuryelerin trafiğe çıkması tedbiren yasaklanmıştır.”

 

Bakmadan Geçme