• Haberler
  • Kültür-Sanat
  • Nihat Genç, Çevrecileri Aşağılayan Celal Şengör'e Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

Nihat Genç, Çevrecileri Aşağılayan Celal Şengör'e Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

Yazar Nihat Genç, ünlü jeolog Celal Şengör'ün çevrecilere yönelik sert açıklamalarına karşı çok çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Genç, 'Bok Torbası Celal Şengör' başlıklı yazısında Şengör'ü ağır bir dille eleştirerek, bilim adamı olmadığını, sadece medya eğlencesi yaptığını iddia etti.

Celal Şengör’ün, çevrecilerle ilgili yorumu yazar Nihat Genç'i çok sinirlendirdi. “Bok Torbası Celal Şengör” başlıklı bir yazı kaleme alan Genç, verdi veriştirdi.

Genç, Şengör'ün çevrecilere yönelik "kovun, defolsunlar, madenden anlamazlar" sözlerine tepki gösterdi ve çevrecilerin maden çıkartılmasına karşı verdikleri mücadeleyi savundu. Aynı zamanda uluslararası şirketlerin, sermayenin bilim adamı kisvesi altında kişileri kullanarak kendi çıkarları doğrultusunda konuşturduğunu öne sürdü.

Şengör'ü "maymun oğlu, maymun, öküz oğlu öküz" gibi ağır ifadelerle hedef alan Genç, çevrecilerin maden çıkartılmasına karşı mücadelelerini siyanüre karşı verdiğini ve bu konuda direniş gösterdiklerini belirtti. Ayrıca, uluslararası şirketlerin Batı topraklarında aynı yöntemleri kullanamadığını, ancak Türkiye gibi çaresiz ve eli kolu bağlanmış ülkelerde bu cesareti bulabildiklerini savundu.

Genç'in yazısında, Şengör'ün çevrecilere yönelik açıklamalarını "ölçüsüzlük, şarlatanlık, hadsizlik" olarak nitelendirdiği görülüyor. Ayrıca, Şengör'ü bilim adamı olarak tanımlayarak, çevrecilerin mücadelelerini ve haklılıklarını vurgulayan Genç, yazısında şiddetli bir üslup kullanarak eleştirilerini sürdürdü.

Özel Haber

Bakmadan Geçme