Nostalji Rüzgarları Estirecek 7 Kış Makyajı Tüyosu

Nostaljide Türkan Şoray makyajının büyük bir önemi vardır. Hatta bu makyaj tarzı günümüzde hâlâ kış mevsiminde tercih edilmekte.

Bu makyaj yöntemiyle, kışın siyah-beyaz görünümüne renk katılabilir. Peki, kış makyajı nasıl yapılır? İşte nostalji rüzgarları estirecek kış makyajının 7 tüyosu…

Ağır Fondötenlerden Uzak Durulmalı

Doğal bir görünüm elde etmek için ağır fondötenlerin kullanılmasına gerek yoktur. Bunun yerine BB, CC kremler ya da kapatıcı özellikli güneş kremleri kullanılabilir. Yalnız fondöten uygulaması ya makyaj süngeriyle ya da temiz ellerle çok fazla yedirilmeden yapılmalıdır.

Toprak Tonlarda Allıkla Cildin Kemik Kısımları Belirginleştirilmeli

Elmacık kemiği, çene ya da alın kemiği allık fırçasıyla toprak tonlarında allıkla belirginleştirilebilir. Yapılması gereken allık fırçasını toprak tonunda bir allığa bandırmak ve bu fırçayı kemik çizgilerine uygulamak

Toprak Tonlarda Göz Farı Uygulanmalı

Toprak tonları, cilt rengine yakın bir renkte olduğundan cilde yapay bir görünüm vermez. Ayrıca toprak tonları, kışı simgeleyen önemli bir renktir. Fakat toprak tonlarında çok koyu tonları seçmemekte fayda var. Yapılması gereken göz çevresi bazı uygulanmış göz kapaklarına, makyaj fırçası yardımıyla toprak tonlarında far uygulaması yapmak.

Eyeliner Çok Kalın Çekilmemeli

yeliner göz çevresine çok kalın çekilmemelidir. Türkan Şoray modeli eyeliner ya da kedi göz eyeliner çekilmesiyle oldukça doğal ve nostaljik bir görünüm elde edilebilir. Yapılması gereken, göz çevresinde bir kuyruk oluşturmak ve eyelinerı içeriye doğru çekmek.

Göz kalemi Çok Az Kullanılmalı

Doğal bir görünüm elde edilecekse göz kaleminin kirpikleri belirginleştirecek kadar yapılması yeterlidir. Bunun için göz kalemini kirpik diplerine hafifçe çekmek ve fırçayla dağıtmak iyi bir yöntemdir.

Dolgun Kirpikler İçin Ekstra Hacimli Maskara Kullanılmalı.

Kirpiklerin sık ve uzun olması, ciltte makyaj olmadığı halde cildin makyajlı görünmesini sağlar. Kirpiklere maskara uygulanması halinde dikkat çekici gözlere sahip olunabilir. Bunun için yapılması gereken alt ve üst kirpiklere dipten uca maskara uygulaması yapmak.

Kırmızı Ruj Sürülmeli

Tüm kadınları sembolize eden “kırmızı ruj” beyaz karlar içinde, “Ben buradayım.”, dedirtecek cinsten. Yalnız kırmızı rujun çok koyu tonlarda ve mat olması gerekli. Parlak kırmızı rujlar oldukça abartılı durabilir. Öncelikle rujla aynı renge sahip olan dudak kalemiyle dudak çerçevelenmeli ve daha sonra kırmızı rujla taşırmadan bu bölge doldurulmalıdır.

Özel Haber

Bakmadan Geçme